Kokkolan kaupunki

Kokkolan Urheilupuiston konsepti hyväksytty

Jaa

Kokkolan Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 27.9.2021 Kokkolan Urheilupuiston konseptin. Päätös on Urheilupuistohankkeen etenemisen kannalta ratkaiseva, sillä se määrittelee ne linjaukset, joiden mukaan Urheilupuiston suunnittelua aletaan viemään eteenpäin.

”Urheilupuiston konseptin hyväksyminen on merkittävä virstanpylväs Urheilupuiston kehityksen kannalta” sanoo Timo Sivula, Kokkolan Urheilupuiston toimitusjohtaja. ”Meillä on nyt valtuudet aloittaa allianssin kokoaminen ja urheilupuiston suunnittelutyö. Tähtään siihen, että voimme tuoda urheilupuistoallianssin sitovat tarjoukset ja aikataulut Kokkolan Valtuuston käsiteltäväksi ennen ensi kesää.”

Kokkolan Urheilupuiston konseptin mukaan Urheilupuiston tavoitetilana on allianssimallilla toteutettu rakennus- ja saneeraushanke, jonka budjetti on noin 50 miljoonaa euroa. Konseptin mukainen rakennuskokonaisuus on

  • Kaksi katettua harjoitusjääkaukaloa sisäjuoksuratoineen ja nykyaikaiseksi kunnostettu jäähalli
  • Saneerattu Urheilutalon suojeltu osa, jossa koripallokenttä ja kunnostettu voimanostosali
  • Uusi suuri sisäareena, jossa

o   nykyaikaiset nopeasti konvertoitavat näyttely-, messu-, viihdekonsertti- ja konferenssitilat

o   tilat liikuntatoimelle ja -toimijoille, lääkäreille, fysioterapialle ja testilaboratoriolle

o   monikäyttöiset urheilutilat, joissa sisäurheilulajeille hyvät puitteet

o   korkeatasoiset ravintolatilat ja -palvelut yritystilaisuuksia varten

o   lehdistötilat, jotka voivat toimia päivisin opetusluokkana

o   nuoria houkuttelevat tilat, telineet ja välineet

  • Ensimmäisessä vaiheessa 2000 katetun istumapaikan jalkapallostadion sisäareenan kylkeen, siten, että areenan pukuhuoneet ja muut sosiaalitilat tulevat myös jalkapalloilijoiden käyttöön.
  • Optiona on kokonaan katetun stadionin rakentaminen toisessa vaiheessa.

Urheilupuiston allianssin ja suunnitelmien odotetaan valmistuvan kesään 2022 mennessä, rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 aikana ja saattaa päätökseen vuoden 2025 aikana. Seuraava merkittävä virstanpylväs on valtuuston rahoituspäätös, joka voidaan aikaisintaan tehdä keväällä 2022 kun allianssi ja suunnitelmat ovat valmiita.

Mikä on konsepti?

Konsepti on karkea, ”hiekkaan piirretty” ja alustava visio hankkeen tai projektin tavoitetilasta. Se kertoo, ”mitä” ollaan tekemässä. Konseptia seuraava suunnittelutyö määrittelee ”miten” se tehdään. Suunnittelutyö siis alkaa hyväksytystä konseptista. Yksityiskohdat, aikataulu ja budjetti tarkentuvat ja jäätyvät suunnittelutyön aikana.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Infotillfälle om kommunförsöket med sysselsättning för föreningar och organisationer18.10.2021 10:41:18 EEST | Tiedote

Karlebynejdens kommunförsök hälsar organisationer och föreningar välkomna med på en resa mot en hållbarare framtid. Den 27 oktober ordnas infotillfället ”Framtid i medvind – Kommunförsöket och föreningar i samarbete” som samlar aktörer inom tredje sektorn till ett kick off-evenemang för samskapande. Målet är att bl.a. diskutera och förmedla information om de möjligheter som olika sektorer erbjuder.

Työllisyyden kuntakokeilun infotilaisuus yhdistyksille ja järjestöille18.10.2021 10:37:01 EEST | Tiedote

Kokkolan seudun kuntakokeilu kutsuu järjestö- ja yhdistystoimijat kumppaniksi matkalle kohti kestävämpää tulevaisuutta. Lokakuun 27. järjestettävä ”Myötätuulta tulevaan - Kuntakokeilu ja yhdistykset yhdessä -infotilaisuus” kokoaa kolmannen sektorin toimijoita mukaan yhteiskehittämisen kick off -tilaisuuteen, jonka tavoitteena on mm. välittää tietoa eri toimialojen tuomista mahdollisuuksista ja käydä yhteistä keskustelua.

Dags att synas i trafiken30.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

I Finland firas nationella reflexdagen årligen den 1 oktober. Reflexdagen påminner om hur viktigt det är att använda reflex och uppmuntrar alla att inleda reflexsäsongen – senast nu. Karleby stad genomför i år en reflexdagskampanj tillsammans med lokala idrottsföreningar. Staden och föreningarna vill påminna alla att använda reflex på vägen till och från skolan och hobbyer. Till eleverna i årskurserna 1–6 delas reflexer ut som är lätta att fästa vid ryggsäcken eller rocken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme