Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolassa kehitetään osallistavaa koulua eurooppalaisessa yhteistyössä

Jaa

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus ja sosiaalityö osallistuvat vuoden 2019 alussa käynnistyneeseen viiden eurooppalaisen yliopiston kolmevuotiseen SPISEY-projektiin (Supporting Practices for Inclusive Schooling and Education for the Youth). Kansallisina yhteistyökumppaneina ovat Koivuhaan ja Mäntykankaan koulut.

Hankkeen päätavoitteena on myötävaikuttaa koulunkäynnin keskeyttämistä ehkäisevään sekä osallisuutta ja sosiaalisten oikeuksien toteutumista koskevan eurooppalaisen strategian toteuttamiseen.

Hanke tarjoaa kouluille tukea inklusiivisen, kaikkia oppilaita osallistavan koulun kehittämiseen. Koulut kehittävät ja jakavat hyviä käytänteitään eurooppalaisessa verkostossa. Lähtökohtana on vahvistaa koulun sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Hankkeessa rakennetaan konkreettista työvälinettä osallistavan koulun kehittämiseen. Tämä työ perustuu Tanskassa kehitettyyn tutkimuspohjaiseen osallisuuskompassiksi nimettyyn malliin.

Hankeverkosto kokoontuu yhteistyöseminaariin Kokkolassa 18.-20.9.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius:
Yliopistonlehtori Kati Turtiainen, Sosiaalityön yksikkö
kati.turtiainen@chydenius.fi, 040 6691955
Yliopistonopettaja Marjaana Leivo, Kasvatustieteen yksikkö
marjaana.leivo@chydenius.fi, 0400 613251

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme