Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolassa kehitetään osallistavaa koulua eurooppalaisessa yhteistyössä

Jaa

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen luokanopettajien aikuiskoulutus ja sosiaalityö osallistuvat vuoden 2019 alussa käynnistyneeseen viiden eurooppalaisen yliopiston kolmevuotiseen SPISEY-projektiin (Supporting Practices for Inclusive Schooling and Education for the Youth). Kansallisina yhteistyökumppaneina ovat Koivuhaan ja Mäntykankaan koulut.

Hankkeen päätavoitteena on myötävaikuttaa koulunkäynnin keskeyttämistä ehkäisevään sekä osallisuutta ja sosiaalisten oikeuksien toteutumista koskevan eurooppalaisen strategian toteuttamiseen.

Hanke tarjoaa kouluille tukea inklusiivisen, kaikkia oppilaita osallistavan koulun kehittämiseen. Koulut kehittävät ja jakavat hyviä käytänteitään eurooppalaisessa verkostossa. Lähtökohtana on vahvistaa koulun sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Hankkeessa rakennetaan konkreettista työvälinettä osallistavan koulun kehittämiseen. Tämä työ perustuu Tanskassa kehitettyyn tutkimuspohjaiseen osallisuuskompassiksi nimettyyn malliin.

Hankeverkosto kokoontuu yhteistyöseminaariin Kokkolassa 18.-20.9.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius:
Yliopistonlehtori Kati Turtiainen, Sosiaalityön yksikkö
kati.turtiainen@chydenius.fi, 040 6691955
Yliopistonopettaja Marjaana Leivo, Kasvatustieteen yksikkö
marjaana.leivo@chydenius.fi, 0400 613251

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 11.10.: Venäjä toimii kuin piiritetty kyberlinnake (Kari)17.9.2019 12:30:00 EESTTiedote

Venäjä kokee olevansa piiritetty linnake historiallisista ja maantieteellisistä syistä sekä teknologisen jälkeenjääneisyytensä vuoksi myös kyberympäristössä. Tämän takia valtio pyrkii eristämään venäläisen internetin globaalista internetistä, parantamaan tärkeiden kohteidensa informaatioturvallisuutta ja korvaamaan käyttämänsä länsimaisen informaatioteknologian venäläisvalmisteisilla laitteilla ja ohjelmistoilla. Martti J Karin kyberturvallisuuden väitöstutkimuksen mukaan Venäjän kokemaa kyberuhkaa voidaan selittää ja tulkita strategisen kulttuurin teorialla.

Väitöstutkimus tuotti uutta ja tarkkaa mittaustietoa rautaa raskaampien alkuaineiden atomimassoista16.9.2019 13:48:57 EESTTiedote

Suuri osa alkuaineista tuotetaan tähdissä tapahtuvissa fuusioreaktioissa. Rautaa raskaampien alkuaineiden tuottamien vaatii monimutkaisempia prosesseja, jotka tapahtuvat erilaisissa astrofysikaalisissa paikoissa. Jyväskylän yliopiston ydinfysiikan alan väitöstutkimuksessa Markus Vilén mittasi rautaa raskaampien alkuaineiden atomimassoja. Tulosten avulla voidaan mallintaa alkuaineiden tuottamiseen liittyviä avaruuden prosesseja. Tutkimuksessa Vilén mittasi atomimassat kaikkiaan 27 rautaa raskaammalle alkuaineisotoopille sekä kolmelle pitkäikäiselle viritystilalle. Näistä 16 mitattiin ensimmäistä kertaa maailmassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme