HUS

Koko HUS-alue koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kiihtymisvaiheeseen

Jaa

Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä Länsi-Uusimaa ja sitä kautta koko HUS-alue siirtyivät 22.7. kiihtymisvaiheeseen. Lisäksi koordinaatioryhmä esittää kokoontumisrajoitusten laajentamista koko Uudenmaan alueelle ja nykyisten kokoontumisrajoitusten jatkamista pääkaupunkiseudulla.

Koronavirustartunnat ovat nyt viidettä viikkoa kasvussa Uudellamaalla. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on huolissaan kasvavista tartuntamääristä paitsi nuorten aikuisten myös vanhempien ikäryhmien keskuudessa.

”Valtaosa tartunnoista todetaan 18-29-vuotiailla, mutta viimeisen viikon aikana on myös 30-50-vuotiaiden tartuntamäärissä ollut nousua”, sanoo HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen.

Myös Länsi-Uudellamaalla on näkynyt selkeää kasvua tartunnoissa, joka siirtyi koordinaatioryhmän päätöksellä kokonaisuudessaan kiihtymisvaiheeseen. Koordinaatioryhmä esittääkin Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että kokoontumisrajoituksia laajennetaan koko Uudenmaan alueelle ja pääkaupunkiseudun nykyisiä rajoituksia jatketaan.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin kokoontumisista annettuja rajoituksia. Yli 10 hengen kokoontumisia sisätiloissa ei siten tulisi järjestää, ellei niissä voida varmistua osallistujien välillä 2 metrin turvaetäisyyden ylläpitämisestä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme