Ilmastoinfo HSY

Koko perhe sähköpyörällä Korkeasaareen

Jaa

HSY:n Ilmastoinfo tarjoaa Korkeasaareen saapuville perheille sähköpyörien kokeilumahdollisuuden. Kokeilussa aikuiset voivat ajaa sähköpyörällä Mustikkamaan parkkipaikalta Korkeasaaren lipunmyyntiin tai sieltä takaisin parkkipaikalle, ja perheen lapset kulkevat sähköpyörätaksin kyydissä. Sähköpyörät ovat testattavissa päivittäin 21.5.-3.6 arkisin kello 16-18:30 ja viikonloppuisin 12-18:30.

- Ihmisillä on usein vääriä mielikuvia sähköpyöristä ja siksi on tärkeää tarjota mahdollisuuksia kokeilla pyörällä ajamista. Korkeasaari on mainio paikka testaukselle, koska parkkipaikalta eläintarhaan on nopeasti pyöräiltävä matka ja tarjolla on erilaisia reittivaihtoehtoja. Sähköpyörällä ajaminen on hauskaa, ja yleensä ihmiset ihastuvat siihen ensi kokemuksella. Korkeasaaressa kokeilumatka on kuitenkin myös riittävän pitkä, että siinä saa tuntuman siitä miten sujuva ja näppärä sähköpyörä on arkisena liikennevälineenä, kertoo HSY:n Ilmastoinfon BSR-e sähköpyöräilyn edistämishankkeen projektipäällikkö Petteri Nisula.

Sähköpyörätaksin ohjaimissa on yleensä Suomenlinnassa sähköpyörätaksia kuljettava Mikko Klang. Mikko on merikapteeni, joka on aikanaan ohjannut muun muassa suuria öljytankkereita maailman merillä.

- Tankkerin sijaan kuljetan paljon mieluummin ihmisiä sähköpyörällä. Onnekseni voin tehdä sitä merellisessä ympäristössä niin Suomenlinnassa kuin Korkeasaaressa. Ja kun Korkeasaaren kokeilukampanjassa vielä rohkaistaan vaihtamaan auto sähköpyöriin, koen tekeväni erityisen hyödyllistä työtä ympäristön puolesta, painottaa sähköpyörätaksiyrittäjä Mikko Klang.

Sähköpyöräkokeilu on erittäin hyvin linjassa myös Korkeasaaren arvojen ja tavoitteiden kanssa.

- Korkeasaari kannustaa asiakkaitaan ympäristön huomioimiseen. Sähköpyörien kokeilukampanja on meille lämpimästi tervetullut, sillä hauskaan kokeiluun yhdistyy viesti omien liikkumisvalintojen pohtimisesta. Toivomme, että joku kokeiluun osallistunut perhe saapuukin Korkeasaareen seuraavan kerran auton sijaan sähköpyörillä, visioi Korkeasaaren markkinointijohtaja Susanna Silvonen.

Kolmivuotisessa (2018-2020), EU:n rahoittamassa BSR-electric -hankkeessa edistetään sähköistä liikennettä Itämeren alueen kaupungeissa. HSY:n Ilmastoinfon BSR-electric hanke keskittyy pääkaupunkiseudulle ja käsittää Virtaa fillariin -kampanjan lisäksi alueellisia pilotointeja, jossa muun muassa tarjotaan sähköpyörien kokeilemismahdollisuuksia ja parannetaan sähköpyörien pysäköintiratkaisuja muutamilla asuinalueilla ja työpaikkakeskittymissä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petteri Nisula
HSY:n Ilmastoinfon BSR-e sähköpyöräilyn edistämishankkeen projektipäällikkö
050 320 8514

Mikko Klang
Taksi Viapori -yrityksen toimitusjohtaja
050 358 4686

Susannan Silvonen
Korkeasaaren markkinointijohtaja
050 435 9539

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmastoinfo auttaa kaupunkilaisia pienentämään hiilijalanjälkeään. Ilmastoinfo on osa HSY:tä ja taustatahoina ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat asukkaita ilmastotekoihin17.10.2018 12:03:10 EESTTiedote

Helsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreeni-kampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Virtaa fillariin -kampanja etsii osallistujia ihmiskokeeseen - Kokeile sähköpyörää kuukauden ajan18.4.2018 10:00:56 EESTTiedote

HSY:n Ilmastoinfo etsii autonomistajia Virtaa fillariin -kampanjan ihmiskokeeseen: kokeilemaan kuukauden ajan sähköpyörää esimerkiksi kakkosauton sijaan. Ihmiskokeen oletuksena on, että auton pystyy kohtalaisen vaivattomasti korvaamaan sähköpyörällä. Sähköpyöräily on paitsi hauskaa myös hyödyllistä ajan- ja rahansäästön, kunnon kohentumisen sekä ympäristön kannalta. Ihmiskokeeseen osallistuneiden kesken arvotaan sähköpyörä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme