Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtajaksi

Jaa
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on nimennyt Valtion taideteostoimikunnan vuosille 2023-2025. Toimikunnan puheenjohtajaksi nimitettiin Kansallisgallerian kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä.

Valtion taideteostoimikunta toimii Kansallisgallerian yhteydessä ja sen tehtävänä on taideteosten hankkiminen ja sijoittaminen valtion omistamiin ja valtion käytössä oleviin kiinteistöihin. Valtion taideteoskokoelmasta huolehtiminen ja toimikunnan hallinnon hoito ovat Kansallisgallerian lakisääteisiä tehtäviä.

”On hienoa, että Valtion taideteostoimikuntaan on saatu mukaan edustava ja osaava ryhmä, jolla on näkemystä sekä taiteesta että sen merkityksestä rakennusten toimivuudelle ja viihtyisyydelle. Olen myös tyytyväinen siihen, että Riitta Ojanperän nimeäminen toimikunnan puheenjohtajaksi entisestään kirkastaa toimikunnan työtä Kansallisgalleriassa”, toteaa Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä.

Toimikunnan muut jäsenet ovat asiakaspäällikkö, arkkitehti Jari Auer Senaatti-kiinteistöistä, kuvataiteilija Pirjetta Brander, valokuva- ja videotaiteilija Marja Helander, kuvataiteilija, taidemaalari Heli Hiltunen, taidegraafikko Ari Pelkonen, muotoilija, muotoilujohtaja Kirsti Saarikorpi ja taideasiantuntija Mika Savela. Toimikunnan sihteerinä jatkaa vastaava tuottaja Eija Aarnio.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme