Kokoomuksen Autto: SDP:n talouspolitiikan uskottavuus heikkenee entisestään

Jaa
Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto kummastelee SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen väitteitä Kokoomuksen talouslinjasta. Autton mukaan vaikuttaa, että Mäkynen ei tunne omankaan puolueensa ehdotuksia.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kritisoi Kokoomuksen talouslinjaa sunnuntaina 5.3. julkaistussa tiedotteessaan. Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto pitää Mäkysen kritiikkiä älyllisesti epärehellisenä.

“SDP:n eväät alkavat selvästi olla syöty. Mäkynen syyttää Kokoomusta leikkauksista, vaikka kyse on pelkästään menokasvun hillinnästä, joka on myös SDP:n tavoite. Suosittelen Mäkyselle oman puolueen ehdotuksiin tutustumista”, Autto sanoo.

SDP:n Antti Rinne kertoo Iltalehden haastattelussa, että SDP on julkaisemassa oman hyvinvointiohjelmansa tulevalla viikolla. SDP on ehdottamassa Kokoomuksen tavoin terveyttä edistäviä toimenpiteitä, joilla saadaan hillittyä sote-menojen kasvua. Autton mukaan indeksijarru tarkoittaa juuri tämän kaltaista toimintaa ja muistuttaa, että indeksijarrut eivät tarkoita leikkausta olemassa olevaan rahoitukseen. Indeksijarrulla ainoastaan hillitään kustannusten kasvua.

“Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden turvaamisen kannalta on välttämätöntä hillitä julkisten menojen voimakasta kasvua. Kaikki puolueet ovat ilmoittaneet tavoittelevansa julkisen talouden tasapainoa, mutta käytännön tasolla suurimmalla osalla puolueista ei ole uskottavuutta. Mäkysenkin kannattaisi palata piirustuspöydälle ja pyrkiä uusiin esityksiin oman puolueen talouspolitiikan uskottavuuden palauttamiseksi”, Autto sanoo.

Autton mukaan SDP:n talouspolitiikka rakentuu käytännössä pelkkien toiveiden varaan ilman konkreettisia toimenpiteitä. SDP on ilmoittanut haluavansa sopeuttaa valtiontaloutta työllisyyden kasvulla ja perusuraa nopeammalla talouskasvulla. Keinoja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi ei ole esitetty.

“SDP on lähinnä vastustanut vaikuttavia työllisyystoimia. Talouskasvun vauhdittamiseksikaan ei ole juuri annettu konkreettisia ehdotuksia, vaan päinvastoin heikennetään talouskasvun edellytyksiä esittämällä yritystoiminnan verojen korottamista. Tuntuu, että SDP on hukassa realiteettien kanssa”, Autto päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki AuttoKansanedustaja

Kokoomuksen valiokuntavastaava liikenne- ja viestintävaliokunnassa, puoluevaltuuston puheenjohtaja (Lapin vaalipiiri)

Puh:09 432 3018heikki.autto@eduskunta.fi

Kuvat

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme