Kokoomuksen Grahn-Laasonen: Menokartoitus paljastaa demareiden vaalibluffin

Jaa
Talousvaliokunnan puheenjohtaja Grahn-Laasosen mukaan SDP:n talousohjelma tarkoittaa rajun velkaantumisen hyväksymistä. Grahn-Laasonen sanoo, että VM:n meno-, rakenne- ja verokartoitus osoittaa, ettei taloutta voi uskottavasti tasapainottaa nojaamalla vain toivomuksiin ennusteita nopeammasta kasvusta.
Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajan, kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan valtiovarainministeriön valmistelema meno-, rakenne- ja verokartoitus toimii erittäin hyvänä kirittäjänä puolueiden suuntaan ja antaa hyvän pohjan vaalikeskusteluille. Grahn-Laasonen patistaa pääministeripuolue SDP:tä kertomaan omat keinonsa julkisen talouden tasapainottamiseen.

“SDP:n tähän saakka tarjoamat ratkaisut tarkoittavat kymmenen miljardin vuosittaisen velkaantumisen jatkumista. Samalla he väittävät, ettei mitään edellytyksiä riittävän mittakaavan sopeutukselle ole. Valtiovarainministeriön kartoitukset paljastavatkin demareiden vaalibluffin”, Grahn-Laasonen sanoo.

Grahn-Laasonen on huolissaan SDP:n käsityksistä julkisen talouden tilanteesta. Hänen mukaansa SDP:n talouspolitiikan ohjelma on kunnianhimon tasoltaan riittämätön ja siitä puuttuu konkretia.

“Olemme luisumassa Kreikan ja Italian tielle. Rahaa on -politiikkaa jatkamalla velkaantuminen on kiihtynyt hallitsemattomalle tasolle. Aikaa suunnan muuttamiselle on seuraava vaalikausi. On päätettävä haluammeko olla jatkossakin Pohjoismaa vai korvia myöten velkaantunut ja näivettyvä maa. Kokoomus ei tule mukaan hallitukseen, joka ei sitoudu uskottaviin tekoihin talouden kuntoon laittamiseksi”, Grahn-Laasonen sanoo.

“SDP:n talousohjelmasta kolme miljardia euroa nojaa työllisyyden vahvistamiseen, mutta konkreettiset keinot tämän tekemiseksi puuttuvat. Jokainen tietää, ettei työllisyysastetta saada nousuun ilman kannustinloukkujen purkamista. Tähän demarit eivät ole olleet valmiita. Hyvä esimerkki on ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistaminen”, Grahn-Laasonen sanoo.

“Tämän päivän velka on huomisen veronkorotus tai menoleikkaus. Siksi holtiton velkaantuminen on pakko pysäyttää. SDP ei ole tarjonnut todellisia ratkaisuja julkisen talouden ongelmien ratkaisuun. Uskon, että äänestäjät tajuavat tämän”, Grahn-Laasonen sanoo.

Grahn-Laasonen muistuttaa, että julkisen talouden realiteetit ovat kaikille puolueille yhteiset. 

“Talouden tasapainottaminen ei ole oikeistolaista tai vasemmistolaista politiikkaa. Julkisen talouden hoidon pitäisi olla kaikkien puolueiden yhteinen asia”, Grahn-Laasonen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sanni Grahn-Laasonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme