Kokoomuksen Kopra: Kotimainen puolustusteollisuus Ukrainan avuksi

Jaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Jukka Kopra peräänkuuluttaa kotimaisen puolustusteollisuuden hyödyntämistä Ukrainan tukemiseksi ja Suomen puolustusmateriaalivarastojen uudistamiseksi.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Jukka Kopra peräänkuuluttaa kotimaisen puolustusteollisuuden hyödyntämistä Ukrainan tukemiseksi ja Suomen puolustusmateriaalivarastojen uudistamiseksi.

”Kotimainen puolustusvälineteollisuus on saatava pyörimään täydellä teholla ja tuottamaan tarvittavaa materiaalia Ukrainan ja Suomen puolustuskyvyn vahvistamiseksi. Tätä edistäisi se, että tukipakettien kasaamisen sijaan Suomi antaisi Ukrainalle valtuudet tilata suoraan tarvitsemiaan välineitä maamme teollisuudelta. Maat voisivat yhdessä määritellä, mitä Ukraina hankkii ja mikä on hintakatto”, Kopra ehdottaa.

”Suomessahan tuotetaan paljon erityyppistä välineistöä ja ammuksia, joita Ukraina tarvitsee. Suomen valtio voisi maksaa tietyn osan ostoista tai antaa tuottajille maksutakuun, mikäli Ukraina ostaa materiaalia omilla varoillaan. Tämänkaltaisessa hankintamallissa voitaisiin hyödyntää myös mahdollisia kansainvälisiä tukia”, Kopra täydentää.

Kopran mukaan Ukrainan suorahankinnat auttaisivat Suomen puolustusteollisuuden kapasiteetin kasvattamisessa, mistä olisi hyötyä myös kotimaan hankintoja puolustushankintoja ajatellen.

”Nykyisen kaltaisten apupakettien kasaaminen on välttämätöntä ja tarpeellista, mutta kuitenkin lyhytnäköistä. Suomen ja koko lännen puolustustarviketeollisuuden tuotannon roima kasvattaminen takaa sen, että materiaalia riittää pitkäkestoiseenkin sotaan”, Kopra sanoo.

”Jos tämä tehdään nyt teollisessa mittakaavassa uskottavalla tasolla, saattaa Venäjäkin uskoa, että sen kannattaa perääntyä. Voi olla, että näin toimien tuotetaan Ukrainalle ja läntisten maiden armeijoille runsaat määrät taistelumateriaalia, jota kenties ei koskaan käytetä. Hinta on silti halpa, jos näin saadaan Venäjä vetäytymään ja lopettamaan sotiminen”, Kopra sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat


Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme