Kokoomuksen Kopra: Wagner on julistettava terroristijärjestöksi

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra vaatii Venäjän armeijan lukuun Ukrainassa sotivan Wagner -palkka-armeijan julistamista terroristijärjestöksi.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Venäläisen palkkasoturiyhtiön sotilaita epäillään lukuisista sotarikoksista.

”Suomen tulee julistaa Wagner kansainväliseksi terroristijärjestöksi. Yhtiö on toiminnallaan osoittanut valmiutensa raakoihin tekoihin, sotarikoksiin ja ihmisoikeusrikkomuksiin”, Kopra linjaa.

Liettua julisti sotilasyhtiö Wagnerin terroristijärjestöksi aiemmin tässä kuussa. Myös Yhdysvallat julisti Wagnerin kansainväliseksi terroristijärjestöksi kuluvan vuoden tammikuussa. Wagnerin perustaja ja johtaja Jevgeni Prigožin on väittänyt, että Wagnerin joukoissa sotisi noin 20 suomalaista.

”Suomen tulee oikeusvaltioperiaatetta ja ihmisoikeuksia vaalivana maana tuomita tällainen ryhmittymä selkeimmällä mahdollisella tavalla”, Kopra sanoo.

EU on asettanut lisää pakotteita Wagneria vastaan. Helmikuussa 2023 pakotelistalle lisättiin 11 ihmistä ja seitsemän yhteisöä, joilla on kytköksiä Wagneriin.

"On ilmiselvää, että EU:n tulee jatkuvasti hakea uusia keinoja Ukrainan tukemiseksi ja Wagnerin toimintaedellytysten rajoittamiseksi. Yksittäiset henkilöpakotteet ei riitä, vaan koko järjestö on tuomittava", päättää Kopra.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat


Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme