Kokoomuksen Marttinen: Hallituksen ei pidä ängetä neuvottelupöytiin – veroale tarvitaan joka tapauksessa

Jaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän verovastaava Matias Marttisen mielestä hallituksen ei pidä kytkeä ansiotuloverotuksen keventämistä työmarkkinajärjestöjen palkkaneuvottelujen lopputuloksiin. Marttisen mielestä hallituksen on kevennettävä ansiotuloverotusta vähintään miljardilla riippumatta palkkaratkaisuista.

Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Marttinen toivoo, että hallitus toteuttaisi kokoomuksen esittämän työmiljardiin, joka toisi suomalaisille palkansaajille, yrittäjille ja eläkeläisille helpotusta elinkustannusten kohotessa nopeasti. Marttisen mielestä työnteosta pitää tehdä nykyistä kannattavampaa, jotta Suomea vaivaava työvoimapula saadaan ratkottua.

”Veronkevennykset luovat pohjaa neuvottelutulosten syntymiselle ja maltillisille palkkaratkaisuille ilman Saarikon ehdottamaa ehdollisuuttakin. Hallituksen ei pidä ängetä mukaan sopimusneuvottelupöytiin kytkemällä veronkevennyksiä neuvotteluosapuolten palkkaratkaisuihin”, Marttinen sanoo.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) totesi budjettiesityksensä tiedotustilaisuuden yhteydessä torstaina, että hän pitää tuloveronkevennyksiä mahdollisina vain, jos työmarkkinoilla sovitaan syksyllä maltillisista palkankorotuksista. Ansiotuloverotuksen keventäminen ei sisältynyt Saarikon budjettiesitykseen.

”Saarikon lausunnot tarkoittavat, että hallituksesta tulisi käytännössä neuvotteluosapuoli työmarkkinapöytiin. Suomen pitäisi pikemminkin edetä kohti työehtoneuvotteluja, jossa työnantajat ja työntekijät sopivat keskenään palkoista ja työehdoista mahdollisimman paikallisesti. Hallituksen on pysyttävä visusti näiden neuvottelujen ulkopuolella”, Marttinen sanoo.

Marttisen mielestä Saarikon olisi budjettiesityksessään pitänyt laittaa valtion menoja aidosti tärkeysjärjestykseen. Marttisen mukaan 6,3 miljardin euron alijäämä keskellä talouden korkeasuhdannetta on vastuutonta talouspolitiikkaa. Marttisen mukaan talouspolitiikkaa olisi perusteltua kiristää nyt, kun inflaatio on historiallisen korkealla tasolla.

Marttinen perustelee ansiotuloveron keventämistä rakenteellisena uudistuksena, joka lisää kannustimia ottaa vastaa työtä. Kokoomus on esittänyt vuosittain vaihtoehtobudjetissaan keinot verotuksen keventämiseksi ilman, että velanottoa tarvitsee lisätä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmä

00102 EDUSKUNTA

http://www.kokoomus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme