Kokoomuksen Marttinen: Keskusta on hylännyt Sipilän talouslinjan

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen on hämmästynyt keskustan tänään julkaistusta talouspoliittisesta ohjelmasta. Marttisen mukaan puolue näyttää hylänneen entisen pääministerin Juha Sipilän vastuullisen talouslinjan.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen roimii kovin sanoin valtiovarainministeripuolue keskustan tänään julkaistua talouspoliittista ohjelmaa. Marttinen mukaan puolue on ohjelman perusteella ottanut reippaita askeleita vasemmalle.

“Keskusta näyttää hylänneen ex-pääministeri Juha Sipilän vastuullisen talouslinjan. Puolueen siirtymä vasemmalle on ollut nopea. Vielä viime vaalikaudella teimme yhdessä vastuullista talouspolitiikkaa, joka tuki talouskasvua, työllisyyttä ja kotimaista yrittäjyyttä”, Marttinen sanoo.

Marttinen moittii keskustan talousohjelmaa etenkin puuttuvista säästökohteista. 

“Saarikko on koko vaalikauden tivannut kokoomukselta säästökeinoja ja yhtä usein hänelle on niitä toimitettu. Nyt hänen oma puolueensa ei kykene talousohjelmassaan nimeämään ainoatakaan säästökohdetta. Tavoitteet eivät ole keinoja. Talouden tasapainotus vaatii konkreettisia esityksiä. Olisi rehellisistä kertoa niistä äänestäjille jo ennen vaaleja”, Marttinen sanoo.

Veronkevennysten sijaan keskusta kiristäisi suomalaisten verotusta

Saarikon mukaan keskusta ei kiristäisi kokonaisveroastetta, mutta puolue esittää talousohjelmassaan jopa miljardin euron veronkorotuksia. Marttisen mukaan Saarikko ei vaikuta ymmärtävän perusasioita. 

“Saarikko väittää, että verotusta voi kiristää miljardilla kiristämättä verotusta. Eihän tässä ole mitään järkeä. Veronkiristys tarkoittaa, että palkansaajilta, eläkeläisiltä ja yrityksiltä otetaan yhä enemmän. Ei sellaisia veronkiristyksiä ole, jotka eivät ole keneltäkään pois”, Marttinen sanoo.

Saarikko kritisoi ohjelman julkaisutilaisuudessa kokoomuksen esittämää ansiotuloverotuksen keventämistä eli ns. työmiljardia. Saarikko antoi ymmärtää, että kokoomus toteuttaisi veroalen velkarahalla ja kohdentaisi sen suurituloisille. Marttisen mukaan kumpikaan väitteistä ei pidä paikkaansa. 

“Kokoomus on esittänyt ansiotuloverotukseen miljardin euron kevennystä, joka kohdentuisi kaikkiin tuloluokkiin. Emme ole esittäneet veronkevennyksiä velaksi, vaan työmiljardi rahoitettaisiin talouskasvun ja työllisyyden kannalta vähemmän haitallisia veroja korottamalla. Valtiovarainministerin pitäisi tietää, että veroasteen lisäksi merkitystä on myös sillä, mitä verotetaan”, Marttinen sanoo. 

“Aiemmin myös keskusta on ollut sitä mieltä, että verotuksen painopistettä pitäisi siirtää pois työnteon ja yritystoiminnan verotuksesta. Veropolitiikankin suhteen Sipilän hyväksi todettu linja on siis kuopattu”, Marttinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme