Kokoomuksen Marttinen: SDP:n Mäkynen puhuu muunneltua totuutta

Jaa
Kokoomuksen kansanedustajan Matias Marttisen mukaan SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen puhuu muunneltua totuutta kritisoidessaan kokoomuksen vaaliohjelmaa. Marttinen korostaa, ettei kokoomus ole esittänyt indeksijäädytyksiä eläkkeisiin tai heikennyksiä opintotukeen.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen on pettynyt, että SDP:n varapuheenjohtaja turvautuu muunneltuun totuuteen kritisoidessaan kokoomuksen vaaliohjelmaa. Mäkynen väitti tiedotteessaan, että kokoomuksen kasvun kaava tarkoittaisi indeksijäädytyksiä eläkkeisiin ja heikennyksiä opintotukeen. Kokoomuksen talouspoliittisen ohjelman valmistelua johtaneen Marttisen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

“Kokoomus ei ole esittänyt indeksijäädytyksiä eläkkeisiin tai heikennyksiä opintotukeen. Kritisoida saa ja pitää, jotta puolueiden väliset erot tulevat esiin vaalien alla. Tällaisina aikoina toivoisin kuitenkin faktoissa pysymistä. Puolustan selkä suorana esityksiämme ja käyn niistä mielelläni debattia”, Marttinen sanoo. 

Mäkynen sanoo kokoomuksen rakentavan hyvinvointia vain hyväosaisille.

“Vasemmistossa on ennen ajateltu, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä. Jos annamme velkakierteen riistäytyä käsistä, murenee pohja nimenomaan yhteiskunnan kaikista heikoimmassa asemassa olevien palveluilta. Me haluamme, että suomalaisille tärkeät palvelut säilyvät myös tuleville sukupolville”, Marttinen sanoo.

Tiedotteessaan SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen korostaa, että ylimitoitetut leikkaukset johtavat työttömyyden nousuun, kasvun tyrehtymiseen ja sitä kautta valtion velkaantumisen lisääntymiseen.

“Kokoomus nojaa talouspolitiikkansa valtiovarainministeriön arvioon tasapainotustarpeesta. SDP voi torjua kokoomuksen talousohjelman, mutta odottaisin heiltä uskottavaa vaihtoehtoa tilalle. Pelkän talouskasvun toivomisen varaan seuraavan vaalikauden talouspolitiikkaa ei voi rakentaa. Tarvitsemme kasvun vauhdittamisen lisäksi työllisyysasteen nostamista mm. kannustinloukkuja purkamalla sekä julkisten menojen priorisointia. Tavoitteiden lisäksi tarvitaan keinoja”, Marttinen sanoo. 

Kokoomuksen vaaliohjelma löytyy täältä.

Kokoomuksen talouspoliittinen ohjelma löytyy täältä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme