Kokoomuksen Marttinen: Vasemmiston jättäytyminen oppositioon olisi Suomen etu

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen pitää hyvänä Vasemmistoliiton jättäytymistä oppositioon ensi vaalikaudella, jos ja kun puolue ei hyväksy talouspolitiikan pohjaksi valtiovarainministeriön ja Suomen Pankin arvioita julkisen talouden tasapainotustarpeesta. Marttinen vastasi Kokoomuksen talouspoliittisen ohjelman valmistelusta.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) pitää julkisten palveluiden tulevaisuuden kannalta hyvänä asiana, jos Vasemmistoliitto jättäytyy ensi kaudella oppositioon. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson hyökkäsi eilen voimakkaasti Kokoomuksen talouspoliittisen ohjelman kimppuun ja ilmoitti, ettei Vasemmistoliitto todennäköisesti mahdu samaan hallitukseen Kokoomuksen kanssa. 

 

“Tällä kaudella yksi puolue on ollut korostuneen tyytyväinen talouspolitiikan linjaan ja se on Vasemmistoliitto. Puolue on onnistunut Keskustan tuella murentamaan talouskuria ja paisuttamaan velkavuorta. Suomalaisten arvostamien hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden kannalta vasemmistolaisen velkapolitiikan jatkaminen olisi tuhoisaa”, Marttinen sanoo.

Marttinen muistuttaa, että Kokoomus nojaa talouspolitiikassaan valtiovarainministeriön ja Suomen Pankin asiantuntija-arvioihin julkisen talouden tasapainotustarpeesta.

“Kokoomus hyväksyy puolueettoman virkatyönä tehdyn valtiovarainministeriön suosituksen kuuden miljardin tasapainotuksesta. Mikäli joku puolue ei suositusta hyväksy, on parasta löytyä erinomaisen hyvät perustelut, miksi näin? Lisäksi olisi reilua kertoa äänestäjille, kuinka kauan velaksi eläminen sallittaisiin”, Marttinen sanoo.

“Olen seurannut hämmentyneenä vasemmistopuolueiden suhtautumista asiantuntijoiden suosituksiin. Lausunnot ovat irtaantuneet todellisuudesta. Samaan aikaan, kun valtiovarainministeriö kertoo korkomenojen ylittäneen huonoimmatkin ennusteet, esittävät vasemmistopuolueet miljardien menolisäyksiä sinne tänne”, Marttinen sanoo.

“On päivänselvä fakta, että julkinen talous on ajautumassa nykymenolla haaksirikkoon. Andersson ei puolueineen kerta kaikkiaan vaikuta hyväksyvän tosiasioita. Edellytys hallitusyhteistyölle on jaettu tilannekuva”, Marttinen sanoo.

Vasemmisto sortuu vääristelyyn — Kokoomus ei ole esittänyt leikkauksia eläkkeisiin

Marttisen mukaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sortuu vääristelyyn väittäessään, että Kokoomus leikkaisi eläkkeistä.

“Kritisoida saa ja pitää, jotta puolueiden erot tulevat esiin. Tällaisina aikoina toivoisin kuitenkin erityisesti opetusministeriltä faktoissa pysymistä. Kokoomus ei ole esittänyt leikkauksia eläkkeisiin”, Marttinen jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme