Kokoomuksen Mykkänen: SDP:n talousohjelmalta tippui pohja

Jaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan valtiovarainministeriön tuore talousennuste paljastaa, ettei SDP:n talouspolitiikalla ole pohjaa. Mykkäsen huomauttaa, ettei hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta ei voi laskea sen varaan, että talous ja työllisyys kasvavat ennusteita nopeammin.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mukaan valtiovarainministeriön tänään julkaistu taloudellinen katsaus paljastaa, ettei SDP:n talouspolitiikalla ole pohjaa.

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan valtion, kuntien ja hyvinvointialueiden vuosittainen velanotto on kasvamassa jopa 15 miljardiin euroon. Valtiovarainministeriön mukaan Suomen talouskasvu ei tule olemaan niin nopeaa, että velkaongelman ratkaisua voitaisiin jättää sen varaan.

“SDP:n talousohjelmalta tippui pohja pois. Pääministeri Marin on hokenut toistamiseen, että ennustettua nopeampi talouskasvu ja työllisyyskehitys ratkaisevat velkaongelman. Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta ei voi laskea sen varaan, että talous ja työllisyys kasvavat ennusteita nopeammin. Nyt on oikea aika herätä todellisuuteen”, Mykkänen sanoo.

SDP esittää talouspoliittisessa ohjelmassaan, että julkista taloutta vahvistetaan ensi vaalikaudella kolmella miljardilla eurolla työllisyysastetta nostamalla. Mykkänen vaatii SDP:tä avaamaan ennen vaaleja, millä keinoilla tavoite saavutetaan.

“Keinojen osalta SDP:n talousohjelma on tyhjää täynnä. Koulutustason nostaminen on tärkeää, mutta esimerkiksi yliopistotutkinnon saaminen kestää keskimäärin seitsemän vuotta. Marinin hellimä aktiivinen finanssipolitiikka puolestaan tarkoittaa käytännössä menolisäyksiä. Julkista taloutta ei laiteta tasapainoon menoja lisäämällä”, Mykkänen sanoo.

 “Kokoomus on esittänyt konkreettiset keinot talouden tasapainotukseen ja yli 100 000 uuden työllisen saamiseen. Heikoimmista voidaan pitää huolta kestävästi vain lopettamalla tulevien sukupolvien kustannuksella eläminen”, Mykkänen sanoo.

Avainsanat

Kuvat

Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Kai Mykkänen. Kuvaaja: Kristian Tervo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme