Kansallinen kokoomus

Kokoomuksen Orpo: Hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee puolustajansa

Jaa
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mielestä hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi puolustaa suhtautumalla välinpitämättömästi taloudenpitoon. Orpo kirjoittaa blogissaan, että SDP:n vastuuton velkapolitiikka johtaa hyvinvointiyhteiskunnan tärkeiden palveluiden rapautumiseen.
Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mielestä hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi puolustaa suhtautumalla välinpitämättömästi taloudenpitoon. Orpo kirjoittaa aiheesta blogissaan.

“Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi puolustaa suhtautumalla välinpitämättömästi taloudenpitoon. SDP:n bluffi ja vastuuton velkapolitiikka johtavat siihen, että hyvinvointiyhteiskunnan tärkeät palvelut rapautuvat. Ihmisille uskotellaan, että nykylinjalla voitaisiin jatkaa hamaan tappiin. Se ei ole totta. Nyt jo palveluita rahoitetaan pysyvästi velalla”, Orpo kirjoittaa.

Orpon muistuttaa, että SDP:n talouspoliittisessa ohjelmassa esitetään yrittäjien verotuksen kiristämistä usealla miljardilla eurolla vuodessa. 

“Vaikuttaa siltä, että nyt julkaistu veronkorotusohjelma on kuitenkin vasta alkua. SDP:n vaaliohjelmassa ja pääministeri Marinin puheissa unelmoidaan jo Tanskan veroasteesta, joka tarkoittaisin jopa 10 miljardin veronkorotuksia suomalaisille palkansaajille, eläkeläisille ja yrittäjille. Tanskalainen veromalli tarkoittaisi roimia veronkorotuksia varsinkin pieni- ja keskituloisille työntekijöille ja reipasta korotusta ruoan arvonlisäveroon”, Orpo kirjoittaa. 

Orpon mukaan seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen. Orpon mukaan ainoa kestävä tie tähän on talouskasvun luominen. 

“SDP:n esittämät veronkorotukset yrittäjille ampuisivat talouskasvua jalkaan ja johtaisivat pahimmillaan suomalaisten irtisanomisiin. Yksikään kansakunta ei ole vaurastunut jatkuvilla veronkorotuksilla”, Orpo kirjoittaa.

Orpo muistuttaa blogissaan, että edellinen hallitus painoi velkaantumisen lasku-uralle ja julkinen talous saatiin lähes tasapainoon. Orpo toimi tuolloin hallituksen valtiovarainministerinä.

“Saimme vauhditettua talouskasvua ja vahvistettua työllisyyttä. Viime vaalikauden päätösten ansiosta tämäkin hallitus on päässyt paistattelemaan korkeilla työllisyysluvuilla”, Orpo kirjoittaa. 

“Kokoomusta moititaan siitä, että puhumme säästämisestä. Mikäli toimeen ei tartuta nyt, joudutaan jatkossa reagoimaan vielä kovemmin. Nyt on viimeinen hetki herätä. Ei ole oikeistolaisia tai vasemmistolaisia lukuja, eikä velkaantumista voida pysäyttää lisäämällä menoja. Velka on kuin lumelääke. Se voi tuntua hetkellisesti hyvältä, mutta asiat on hoidettava kuntoon ennen pitkää”, Orpo kirjoittaa.

Orpon blogi on luettavissa kokoomuksen verkkosivuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Petteri Orpo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme