Kokoomuksen Wallinheimo: THL:n pääjohtaja ei kuulu Alkon hallitukseen

Jaa
Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pitää käsittämättömänä, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja toimii Alko Oy:n hallituksen jäsenenä. Wallinheimon mukaan tämä on osasyy tämänhetkisen alkoholikeskustelun epä-älyllisyyteen.

Sinuhe Wallinheimo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sinuhe Wallinheimo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mielestä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajan ei pidä toimia Alko Oy:n hallituksen jäsenenä. Viimeksi eilen THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta puolusti Ylen A-studiossa Alkon monopoliasemaa.

“On käsittämätöntä, että terveyshaittojen ehkäisystä vastaavan viraston pääjohtaja toimii Alkon hallituksessa. Rooli hallituksessa vaarantaa pääjohtajan riippumattomuuden ja puolueettomuuden. Kyse on räikeästä kaksoiroolista, joka ei ole perusteltu 2020-luvun Suomessa. Jossain muualla tätä kutsuttaisiin korruptioksi”, Wallinheimo sanoo.

Wallinheimoa myös harmittaa, että alkoholipolitiikasta käydään keskustelua faktojen sijaan pelottelemalla. Eilen A-studiossa Tervahauta sanoi, että hänelle tulee alkoholin myynnin vapauttamisesta mieleen Itä-Eurooppa.

“Tervahaudan kommentti oli rimanalitus. Huomaa, että faktat loppuvat kesken kun lähdetään asiattomuuksilla debatoimaan”, Wallinheimo sanoo.

Wallinheimo muistuttaa, että ennen edellistä alkoholin myynnin vapautusta maalatut uhkakuvat eivät toteutuneet. Alkoholin kulutus on jatkanut laskuaan.

“Suomalaiset ovat osoittaneet, että he eivät tarvitse holhoamista nauttiakseen alkoholia vastuullisesti. Kyllä poliittisella järjestelmällä pitää olla sen verran luottamusta ihmiseen, että annetaan tämän ostaa ruokaviininsä samasta kaupasta ruuan kanssa”, Wallinheimo sanoo.

A-studio oli kysynyt myös puolueiden näkemyksiä alkon monopolin purkamiseen. Kokoomus oli suurista puolueista ainoa, joka kannatti viinien myynnin vapauttamista. Wallinheimo muistuttaa, että kansalaisten enemmistö kannattaa viinien tuomista ruokakauppoihin.

“Toivoisin, että poliitikot uskaltaisivat kyseenlaistaa Alkon harjoittaman pelottelun ja antaisivat kansalaisille näiden kaipaamaa vapautta. Faktat osoittavat, että suomalaiset osaavat kyllä nauttia alkoholia vastuullisesti. Erityisen yllättynyt olen perussuomalaisten halusta jatkaa holhousta”, Wallinheimo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat


Sinuhe Wallinheimo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sinuhe Wallinheimo. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme