Kokoomuksen Wallinheimo: Vappujuomat ruokakauppoihin

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo vaatii vappujuomia ruokakauppoihin. Wallinheimon mielestä seuraavan hallituksen on jatkettava alkoholipolitiikan vapauttamista.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo vaatii, että seuraava hallitus jatkaa Sipilän hallituksen aloittamaa alkoholipolitiikan vapauttamista. Wallinheimon mielestä ensimmäinen askel olisi viinien tuominen ruokakauppojen valikoimaan. 

”Uusi alkoholilaki on ollut nyt voimassa lähes viisi vuotta. Kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Uhkakuvat kulutuksen räjähtämisestä eivät ole toteutuneet. Suomalaiset kuluttavat alkoholia vähemmän ja pääosin vastuullisesti”, Wallinheimo sanoo.

“Suomalaisessa alkoholipolitiikassa on aika ottaa seuraava askel ja tuoda myös viinit ruokakauppojen valikoimiin. Sitä myös suomalaisten enemmistö haluaa”, edustaja Wallinheimo muistuttaa.

Wallinheimo helpottaisi myös alkoholijuomien ravintolaulosmyyntiä ja selkeyttäisi alkoholin etämyyntiin liittyvää sääntelyä.

“Miksi emme voisi napata ravintolaillan jälkeen hyväksi havaittua viinipulloa mukaan?” Wallinheimo kysyy.

“Suomen nykyinen alkoholipolitiikka kantaa edelleen 90 vuotta sitten kumotun alkoholin kieltolain taakkaa. Tavoitteena pitää olla, että viimeisetkin rippeet holhouksesta ja monopolista on karistettu, kun vietämme kieltolain kumoamisen 100-vuotisjuhlaa”, Wallinheimo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme