Kansallinen kokoomus

Kokoomus esittää ryhtiliikettä Suomen EU-politiikkaan

Jaa
Kokoomus on julkistanut EU-linjauksensa “Nyt on oikea aika Suomen EU-politiikan ryhtiliikkeelle”. Ohjelma jakautuu kahteen osioon: ensimmäisessä osiossa keskitytään Suomen EU-politiikan parempaan vaikuttavuuteen ja Suomen äänen kuulumiseen EU:ssa.
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

Toisessa osiossa käsitellään Kokoomuksen visiota Euroopan unionista.

“Hallitus on laiminlyönyt Suomen EU-politiikan vaikuttavuuden kuluneella vaalikaudella. Epäonnistumiset ennakkovaikuttamisessa liittyen esimerkiksi EU:n ennallistamisasetukseen ja metsäpolitiikkaan laajemmin kuvastavat tarvetta Suomen EU-politiikan ryhtiliikkeelle. Kokoomuksella on tarjota ratkaisut ja keinot, joilla tulevalla vaalikaudella Suomen ääni saadaan paremmin kuuluviin EU:ssa”, sanoo puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo. 

Kokoomus esittää ohjelmassaan mm. EU-vaikuttamisen nostamista korkeammalle hallituksen prioriteettilistalla, EU-vaikuttamistyön parempaa resursointia ja virkamiesten vaikuttamistyön tehokkaampaa tukemista. Lisäksi Kokoomus haluaa, että Suomelle tärkeimmät EU-vaikuttamisen kohteet priorisoidaan ennakoivasti ja riittävän nopeasti, kannanmuodostusta vauhditetaan ja että valtioneuvoston tasolle luodaan konkreettinen vuosittainen EU-vaikuttamisstrategia.

“Vaikuttamistyön kehittämisen lisäksi esitämme visiomme Euroopan unionin tulevaisuudesta. Suomi pärjää parhaiten, kun olemme aktiivinen osa länttä ja Eurooppaa. Kokoomukselle EU-jäsenyys on valinta: arvovalinta, taloudellinen valinta, turvallisuusvalinta ja järkivalinta. Haluamme, että EU:n merkitys maailmanpolitiikassa kasvaa, koska tämä parantaa suomalaisten turvallisuutta”, Orpo sanoo.

“Kokoomus haluaa unionilta uudistumista ja vaikuttavuutta. Korostamme unionin uudistumisessa samoja seikkoja kuin mitä haluamme myös Suomelta. Talouskasvua, turvallisuutta, tehokasta energiapolitiikkaa. Vähemmän mikromanageerausta, enemmän markkinataloutta. Enemmän avoimuutta maailmalle, vähemmän valtiontukia. Vähemmän tulonsiirtoja, enemmän vastuuta omasta itsestään”, Orpo jatkaa.

Ohjelman rakenne:

I Suomen ääni kuuluviin EU:ssa                                              

1. Ymmärretään, että EU:ssa Suomi on myös edunvalvoja

2. Priorisoidaan Suomelle tärkeimmät EU-vaikuttamisen kohteet ennakoivasti ja riittävän nopeasti

3. Tiivistetään yhteistyötä samanmielisten liittolaisten kanssa

II Kokoomuksen visio Euroopan unionista                               

1. Mahdollistetaan EU:n menestyminen geopolitiikan ja geotalouden myrskyissä

2. Ukrainan voitto on Euroopan turvallisuuden kohtalonkysymys – vahvistetaan EU:n puolustusyhteistyötä

3. Vauhditetaan talouskasvua kehittämällä sisämarkkinoita ja poistamalla kaupan esteitä                                                                                                                         

4. Tehdään Euroopasta puhtaan energian suurvalta

5. Vahvistetaan jäsenmaiden vastuuta julkisen taloutensa kestävyydestä           

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme