Kansallinen kokoomus

Kokoomus haluaa poistaa pitkäaikaisasunnottomuuden heti seuraavalla vaalikaudella

Jaa
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esittää, että tulevan hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattava tavoite poistaa pitkäaikaisasunnottomuus vuoteen 2027 mennessä. Vuonna 2022 pitkäaikaisasunnottomia oli 1133 henkeä.
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

Kokoomus haluaa Suomen lisäävän kunnianhimon tasoa asunnottomuuden poistossa. ARA:n selvityksen mukaan vuoden 2022 lopussa Suomessa oli asunnottomia 3 686 henkeä. Pitkäaikaisasunnottomia oli 1 133 henkeä. Asunnottomuus keskittyy erityisesti Etelä-Suomen kaupunkialueille. 

“Asunnottomuuden poistamiseksi tehtävässä työssä on otettu merkittäviä askeleita viimeisen vuosikymmenen aikana. Tavoitteista huolimatta kuluvalla vaalikaudella ei kuitenkaan ole onnistuttu laskemaan määrää riittävästi. Jokainen asunnoton on yksinkertaisesti liikaa. On väärin, että joka yö iso joukko ihmisiä etsii suojaa yöksi. Ei se ole meidän Suomemme. Meidän on pystyttävä parempaan”, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo painottaa. 

Kokoomuksen mukaan erityisesti asunto ensin -periaate on ollut ratkaiseva asunnottomuuden vähentämisessä. Sen kantava ajatus on, että ennen kuin muita sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia voidaan ratkoa, tarvitsee ihminen itselleen kodin. 

“Autetaan ihmiset elämän syrjään kiinni, jotta suurempi muutos elämässä olisi edes mahdollista saavuttaa. Erityisesti päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa painiville asunto ensin -yksikkö voi olla ainoa tie ulos umpikujaan ajautuneesta elämästä. Asunto ensin -periaate on asunnottomalle armollinen. On hienoa, että mallia on lähdetty luomaan ja yksikköjä perustettu”, Orpo kiittää. 

Asunnottomuuden torjunta vaatii riittävää asuntokantaa, oikeassa suhteessa palveluita kuten asunto ensin -yksiköitä ja estävää työtä kuten häätöjen ennaltaehkäisyä. Kokoomuksen mielestä on oikein kohdentaa yhteiskunnan tukemat vuokra-asunnot ensisijaisesti niille, jotka niitä kaikkein eniten tarvitsevat. 

“Toivon, ja uskon, että asunnottomuuden poistaminen on tavoite joka jaetaan läpi puoluekentän. Tällä vaalikaudella olisi voitu tehdä enemmän. Nyt on aika ryhtyä toimiin. Asunnottomuus on olosuhde ja sosiaalinen ongelma, jonka poistaminen Suomesta on aidosti mahdollista. Siksi haluamme kirjata tavoitteen ja keinot seuraavan hallituksen ohjelmaan”, Orpo vaatii. 

Orpo tutustui helmikuussa Sininauhasäätiön asunto ensin -yksikköön, asunnottomien päiväkeskukseen ja asunnottomille nuorille suunnattuun toimintaan. Blogi aiheesta: https://www.kokoomus.fi/petteri-orpo-pitkaaikaisasunnottomuus-on-poistettava-jo-ensi-vaalikaudella/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Petteri Orpo Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme