Aluehallintovirasto

Kokoontumisrajoitukset eivät muutu Satakunnassa

Jaa

Satakunnassa kokoontumisrajoitukset jatkuvat 24.1.2021 alkaen samanlaisina kuin mitä ne ovat tällä hetkellä: korkeintaan 20 henkilön tapahtumat ovat sallittuja. Koko maan koronaviruksesta johtuva tautitilanne vaatii meiltä yhä varovaisuutta.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 20.1.2021 päättänyt pitää ennallaan Satakunnan alueen kokoontumisrajoitukset. Alueen epidemiologisen tilanteen lisäksi päätökseen vaikuttivat muun muassa uuden virusmuunnoksen leviämisen uhka sekä valtakunnallinen epidemiologinen tilanne. Myös Satakunnan alueellinen yhteistyöryhmä suositti kokoontumisrajoituksen jatkamista ennallaan.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Jos yleisötapahtumia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sallituissa rajoissa, niissä pitää noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Siinä ohjeistetaan muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Tänään annettu määräys on voimassa 24.1.–23.2.2021.

Määräämämme kokoontumisrajoitus koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Toimivaltamme ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin, tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan, tai viranomaisten kokouksiin.

Satakunnan sairaanhoitopiiri ja kunnat ovat antaneet suosituksia muun muassa aluehallintoviraston määräysten ulkopuolelle jäävien tilaisuuksien ja palvelutoiminnan järjestämisestä sekä maskien käytöstä.

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen meistä toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten sekä suositusten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene. 

Lisätietoa: 

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksista, 20.1.2021 (pdf) 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi (minedu.fi)

Satakunnan sairaanhoitopiiri (satasairaala.fi)

Usein kysytyt kysymykset / koronavirus (avi.fi)

Tapahtumajärjestäjien neuvonta:

  • puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)
  • sähköposti: koronainfo(at)avi.fi

Median yhteydenotot:

  • Mikael Luukanen, ylijohtaja, p. 0295 018 092, mikael.luukanen(at)avi.fi 
  • Heikki Mäki, johtaja, p. 0295 018 094, heikki.maki(at)avi.fi 

    Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme