Aluehallintovirasto

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla joulukuussa

Jaa

Koronaepidemiatilanne on pahentunut nopeasti suuressa osassa Etelä-Suomea. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla joulukuussa.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kielto koskee yli 50 hengen kokoontumisia. Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueita koskevat päätökset ovat voimassa 1.-20.12.2020 välisen ajan, Etelä-Karjalaa koskeva päätös koko joulukuun (1.-31.12.2020).

Edellä mainittuja henkilömäärärajoja pienempiä tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet epidemian olevan alueellaan leviämisvaiheessa. Etelä-Karjalassa epidemia on viimeisimmän arvion perusteella edelleen perustasolla. Tiukemmat kokoontumisrajoitukset perustuvat epidemiologiseen tilannearvioon ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusimpaan lausuntoon suositeltavista toimista epidemian eri vaiheissa.

Kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja tulisi välttää

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eikä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Sairaanhoitopiirit ja kunnat ovat antaneet yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan.

On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa nyt erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää tässä tilanteessa pois.

Lisää tietoa:

Lisätietoja medialle:

aluehallintoylilääkäri Mikko Valkonen, p. 0295 016 524
ylijohtaja Merja Ekqvist, p. 0295 016 051 (johdon assistentin Taina Kempin kautta)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Fortsatta sammankomstbegränsningar och skyldighet att hålla säkert avstånd i Södra Finland till mitten av maj - stängningsbeslutet för motions- och rekreationsutrymmen förlängs inte22.4.2021 14:37:51 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har meddelat beslut som förlänger sammankomstbegränsningarna och skyldigheten att trygga säkert avstånd för kunderna vid användningen av olika slags utrymmen. Begränsningarna hålls oförändrade annanstans än i Egentliga Tavastland där det tack vare den gynnsamma utvecklingen av det epidemiologiska läget är möjligt att lindra sammankomstbegränsningen från sex till högst tio personer. Besluten meddelades för perioden 1–16.5.2021. Däremot kommer stängningsbeslutet för utrymmen för motion och rekreation så som läget är idag inte att förlängas efter att de nuvarande besluten inte längre är i kraft.

Kokoontumisrajoitukset ja asiakastilojen turvavälivelvoite jatkuvat Etelä-Suomessa toukokuun puoliväliin asti - liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksiä ei olla jatkamassa22.4.2021 14:34:40 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä, joilla jatketaan kokoontumisrajoituksia ja velvoitetta taata asiakkaille turvavälit laajasti erilaisten tilojen käytössä. Rajoitukset jatkuvat ennallaan muualla paitsi Kanta-Hämeessä, missä suotuisasti kehittyneen epidemiatilanteen ansiosta kokoontumisrajoitusta voidaan lieventää kuudesta enintään kymmeneen henkilöön. Päätökset tehtiin ajalle 1.-16.5.2021. Sen sijaan liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksiä ei tämänhetkisen tilanteen valossa olla jatkamassa nykyisten määräysten voimassaolon päättymisen jälkeen.

Obligatorisk hälsokontroll av inresande fortsätter i maj vid gränsövergångarna i södra Finland22.4.2021 13:21:41 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger förordnandet om obligatoriska hälsokontroller för inresande. I samband med hälsokontrollen kan ett coronavirustest tas. Dessutom förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland beslutet som förordnar kommuner och samkommuner med gränsövergångar att ordna hälsokontroller för inresande. Båda besluten förlängs så att de är i kraft hela maj månad och de gäller samtliga gränsövergångar i Regionförvaltningsverket i Södra Finlands område.

Maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset jatkuvat Etelä-Suomen rajanylityspaikoilla toukokuun ajan22.4.2021 12:05:34 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa alueensa rajanylityspaikoilla määräystä maahantulijoiden pakollisesta osallistumisesta terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirustesti. Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa päätöstä, jolla se määrää rajanylityspaikkojen kunnat ja kuntayhtymät järjestämään terveystarkastukset maahantulijoille. Molempien määräysten voimassaoloa jatketaan toukokuun ajan, ja ne koskevat kaikkia Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueen rajanylityspaikkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme