Kolmasosa suomalaisista pohtii energiaremontin tekemistä seuraavan vuoden aikana – remonttia suunnittelevat erityisesti omakoti- ja paritaloasujat sekä mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajat

Jaa
Mikäli EU:n energiatehokkuusdirektiivi toteutuu EU-parlamentin hyväksymän kannan mukaisesti, monella suomalaisella on edessään energiaremontti. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa kolmasosa suomalaisista suunnittelee jo nyt vähintään mahdollisesti tekevänsä energiaremontin seuraavan 12 kuukauden aikana. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta*.

Yhdeksän prosenttia kyselyn vastaajista suunnittelee remonttia kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan parantaakseen energiatehokkuutta seuraavan 12 kuukauden aikana. Lisäksi 27 prosenttia vastaajista suunnittelee mahdollisesti tekevänsä energiaremontin.

- Energiaremonteissahan tavoitteena on parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, laskea energiakustannuksia sekä nostaa kiinteistön arvoa. Energiaremontin tarpeeseen ja laajuuteen vaikuttavat tietenkin myös rakennuksen ikä ja nykyinen tilanne. Lämpöeristyksen ja rakennuksen tiiveyden parantaminen ovat keskeisiä huomioitavia asioita energiaremonteissa. On syytä muistaa, että energiatehokkuudessakin rakennusten terveellisyys on kaiken lähtökohta, eikä sisäilman laadusta pidä tinkiä, toimitusjohtaja Harri Päiväniemi Stark Suomesta kertoo.

Energiaremontit ovat ajankohtaisia erityisesti omakoti- ja paritaloasujille sekä mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajille

Omakoti- tai paritalossa asuvat vastaajat suunnittelevat energiaremontteja enemmän kuin kerros- tai rivitalossa asuvat. Omakoti- tai paritaloasujista jopa 15 prosenttia suunnittelee tekevänsä energiaremontin seuraavan vuoden aikana ja 33 prosenttia suunnittelee mahdollisesti tekevänsä remontin. Vastaavasti kerrostalossa asuvista 6 prosenttia ja rivitaloasujista 4 prosenttia kertoo suunnittelevansa energiaremonttia.

- Omakotitaloasujille energiaremontti on tällä hetkellä oma päätös, kun taas rivi- tai kerrostalossa remontointipäätös on koko taloyhtiön. Omakotiasujat ovat luultavasti myös hyvin tietoisia energiakustannuksistaan, mikä vaikuttaa energiaremonttien kiinnostukseen. Energiaremonteissa kannattaa huomioida muun muassa lämpöeristys ja rakennuksen tiiveys, ikkunat ja ovet, energiatehokkaat sähkölaitteet ja talotekniset järjestelmät, minimoitu jäähdytystarve ja tehokas lämmön talteenotto ilmanvaihdossa sekä vähäpäästöinen energiamuoto, Päiväniemi selventää.

Myös mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajat suunnittelevat muita useammin energiaremontin tekemistä. Jopa 56 prosenttia mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajista suunnittelee vähintään mahdollisesti tekevänsä energiaremontin seuraavan 12 kuukauden aikana.

Energiaremontteja suunnitellaan nyt erityisesti Etelä-Suomessa

39 prosenttia Etelä-Suomessa asuvista vastaajista kertoo suunnittelevansa energiaremonttia vähintään mahdollisesti seuraavan vuoden aikana. Vastaava luku pohjoissuomalaisten keskuudessa on 27 prosenttia.

- Vuoden 2022 tutkimuksessamme ilmeni, että Pohjois-Suomessa energiatehokkuus koetaan asunnon ostotilanteessa tärkeämmäksi kriteeriksi kuin muualla Suomessa. Luonnollinen syy tähän on lämmityksen energiakustannukset. Siihen tulokseen verrattuna on kiinnostavaa, että tänä vuonna nimenomaan eteläsuomalaiset suunnittelevat energiaremonttien tekemistä. Olosuhteet eri puolilla Suomea tietysti asettavat erilaisia vaatimuksia energiatehokkuuden parantamiselle ja remonttitoimenpiteille ja sen myötä investoinnille, minkä energiaremontti vaatii, Päiväniemi jatkaa.

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 26 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Asumismuoto vaikuttaa suomalaisten energiaremonttisuunnitelmiin – omakotitaloasujat suosivat lisäeristämistä ja -tiivistämistä17.5.2023 08:35:00 EEST | Tiedote

Monet suomalaiset havahtuivat kuluneen talven aikana kotinsa energian kulutukseen. Kun EU julkaisi vielä suunnitteilla olevan energiatehokkuusdirektiivin, monet alkoivat pohtia asuntonsa energiaremontin tarvetta. Starkin helmikuussa 2023 teettämän tutkimuksen* mukaan asumismuodolla on merkittävä vaikutus suunnitteilla olevaan energiaremonttiin.

Energiaremonttiin motivoi ensisijaisesti rahan säästö – energian riittävyys ja ekologiset syyt ovat suomalaisilla listan häntäpäässä3.5.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Yli puolet suomalaisista kokee rahan säästön motivoivan energiaremonttiin. Vastaavasti ekologiset syyt motivoivat harvempia, sillä vain joka viides suomalainen kokee ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden olevan motivoiva tekijä energiaremontin aloittamiseen. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta*.

Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi remontointihalukkuutta kaikissa tuloluokissa – erityisesti mökkiläisten remontointi-into laantuisi11.4.2023 08:40:00 EEST | Tiedote

Kotitalousvähennys on remontoijille merkittävä taloudellinen helpotus, sillä sen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää tuhansia euroja. Kotitalousvähennyksen pienentäminen vähentäisi noin joka kolmannen suomalaisen remontointihalukkuutta. Pienennys näkyisi erityisesti mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajien remontointihalukkuuden laantumisena. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä kyselytutkimuksesta*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme