Oulun yliopisto

Koltansaamen kieliopin laatiminen sai Suomen Akatemian rahoituksen

Jaa

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt nelivuotisen rahoituksen kahdelle Oulun yliopiston tutkimushankkeelle ja yhdelle tutkimuskonsortiolle.

Tutkimussuunnitelman korkean tieteellisen laadun ohella toimikunta painotti rahoituspäätöksissä erityisesti sellaisia akatemiahankkeita, joissa korkea laatu yhdistyy vahvaan akateemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen sekä tieteen uudistumiseen. Akatemiahankkeen rahoitus käytetään tutkimusryhmän palkkaamiseen ja muihin tutkimuskuluihin.

Suomen Akatemian rahoituksen saivat Oulun yliopistossa:

Koltansaamen kielioppi kolttasaamelaisille: koltansaamen deskriptiivinen referenssikielioppi. (Ylikoski, Jussi), 491 453 e. Tutkimushankkeessa tutkitaan koltansaamea, vakavasti uhanalaista Suomen alkuperäiskieltä. Hankkeen keskeisimmät tavoitteet ovat kuvata 1) nykykoltansaamen kielioppi, 2) sen historiallisen kehityksen pääpiirteet sekä 3) sosiolingvistisen variaation pääpiirteet. Hankkeen tuloksena ilmestyy 1) kattava deskriptiivinen referenssikielioppi, 2) yhdeksän tutkimusartikkelia, 3) tieteellinen artikkelikokoelma, 4) kaksi tekstikokoelmaa sekä 5) väitöskirja.

Motivaatio hukassa - Miten oppimisen säätely rakentaa oppilaiden tahtoa oppia? (MotoR), (Järvenoja, Hanna), 499 745 e. Yhä harvempi yläkoulun oppilas on kiinnostunut oppimisesta. MotoR-hanke vastaa tähän haasteeseen tutkimalla, miten oppimisen säätely vaikuttaa yläkoulun oppilaiden motivaatioon lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Situationsbundna och utvecklingsrelaterade samband mellan elevers matematikångest och matematikprestationer (iFeelMath) / Konsortio: iFeelMath (Mononen, Riikka), 279 917 e

Suomen Akatemia 24.5.2022: Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimukseen 44 uutta akatemiahanketta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413, tapio.makinen@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri laativat valtakunnallisen selvityksen omalääkärimallista20.6.2022 07:54:00 EEST | Tiedote

Tuttu lääkäri jokaiselle – se on tavoitteena Oulun yliopistossa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä käynnistyneessä valtakunnallisessa selvitystyössä. Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman selvityksen tavoitteena on arvioida ja kuvata, miten omalääkärimalli olisi mahdollista toteuttaa yhdessä kiristyvän perustason hoitotakuun kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme