Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kom med på stavgång eller käppgympa: vi erbjuder avgiftsfri, ledd motion utomhus

Dela

Vasa stads idrottsservices ledda gruppmotion fortsätter fr.o.m. 1.2.2021 med ny utomhusmotionsbetonad verksamhet. De ledda motionspassen utomhus är avgiftsfria för alla.

Bild: Siv Aro
Bild: Siv Aro

Idrottsservicens motionspass inomhus har på grund av coronarestriktionerna haft paus sedan hösten. Från början av februari erbjuds i stället kettlebell, käppgympa samt gång och stavgång i en liten grupp utomhus.

- Det är väldigt viktigt att röra på sig, så vi vill även erbjuda motion utomhus utöver de virtuella gympapassen på våra kanaler i sociala medier. Vi har en underbar vinter, mycket snö och några minusgrader. Vi kan njuta av det tillsammans och motionera utomhus, uppmanar idrottsplanerare Siv Aro.

Ta med egna kettlebells och gympakäppar

Även under motionspassen utomhus följs begränsningarna för sammankomster och säkerhetsavståndet samt användning av munskydd rekommenderas. Med på varje pass ryms de nio första som anmält sig.

- Vi rekommenderar att man tar med egna gymparedskap, t.ex. stavar som lämpar sig för stavgång och egna kettlebells. Alla pass lämpar sig för personer i alla åldrar och på alla nivåer, säger Aro.

Anmälan till motionspassen utomhus sker per telefon, se mer detaljerade uppgifter: www.vaasa.fi/sv/halsomotionsgrupper.

Aho säger att utomhusmotionen utökas i mån av möjlighet under våren om det finns ivriga motionärer.

Familjemotionen, familjeskridskoåkningen och skolornas Action-idrottsklubbar som idrottsservicen ordnar har paus fram till 14.2 enligt Regionförvaltningsverkets coronarestriktioner.

Kontakter

idrottsplanerare Siv Aro, tfn 040 721 97 60, siv.aro@vasa.fi

Bilder

Bild: Siv Aro
Bild: Siv Aro
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum