Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Komiikalla nuorten yksinäisyyttä vastaan Besties with Pori -tapahtumassa

Jaa
Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima Monikielinen Ohjaamo -hanke ja Porin Ohjaamo järjestävät yhdessä alle 30-vuotiaille porilaisille nuorille ilmaisen Besties with Pori -tapahtuman 15. helmikuuta Promenadikeskuksessa. Luvassa on Fathi Ahmedin stand upia sekä ystävystymistä Speed Friending -tyyliin. Nuorten tiukkoihin kysymyksiin vastaamassa ovat uusi kaupunginjohtaja sekä sivistystoimialan toimialajohtaja.

Yksinäisyys nuorten keskuudessa on lisääntynyt erityisesti koronavuosien aikana ja siihen tulisi puuttua. Nuorille suunnatun Besties with Pori -tapahtuman tavoitteena onkin tutustuttaa nuoria niin toisiinsa, Poriin kuin sen päättäjiin. Ilmainen ja kaikille alle 30-vuotiaille nuorille avoin tapahtuma pidetään Porin Promenadikeskuksessa 15 helmikuuta kello 18–20. Tapahtuma ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

– Yksinäisyys puhututtaa nuoria, ja psykososiaalisen neuvonnan tarve on noussut. Nuoret hakevat tukea niin mielenterveydellisiin kuin sosiaalisiinkin pulmiin, kertoo Ohjaamopalveluiden esihenkilö Hanna-Riikka Vesterholm.

Tapahtuman juontaa koomikko Fathi Ahmed, jonka huumorista ei puutu terävyyttä. Ahmed pääseekin Besties with Pori -tapahtumassa stand up -komiikan ohessa esittämään tulevalle kaupunginjohtaja Lauri Innalle ja sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäelle nuorten kysymyksiä hot seat -osiossa.

Komiikalla höystetyssä tapahtumassa nuorilla on myös mahdollisuus tutustua toisiinsa Ohjaamon suunnittelemassa Speed Friending -tyylisessä ystävystymisessä. Ideana on vaihtaa juttukaveria ja tutustua mahdollisimman moneen. Nuoret voivat kysyä toisilleen valmiiksi listattuja tutustumiskysymyksiä, joiden on tarkoitus rikkoa jäätä. Speed Friending järjestetään suomeksi ja englanniksi.

– Monelta nuorelta puuttuu sopiva paikka tai aika, joka mahdollistaa uusiin ihmisiin tutustumisen. Haluamme tukea erityisesti maahanmuuttajataustaisten nuorten tutustumista ”kantaporilaisiin”, sillä kohtaamiset ovat tärkeä osa nuoren arkea, kommentoi Monikielinen Ohjaamo -hankkeen projektipäällikkö Ella Saarinen.

Tukea elämän eri tilanteisiin

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu palvelupiste, josta saa maksutonta ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamo Pori järjestää ympäri vuoden erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia.

Monikielinen Ohjaamo on Diakin hallinnoima hanke, jonka tavoitteena on monikielistää Ohjaamo Porin palveluja sekä nettisivuja. Yhdessä hanke ja Ohjaamo järjestävät nuorille tapahtumia, tuottavat somesisältöjä ja työskentelevät lisätäkseen monikielistä ohjausta.

Besties with Pori -tapahtuma on osa valtakunnallista Ohjaamoviikkoa, jolloin Ohjaamot ympäri Suomen järjestävät erilaisia tapahtumia. Ohjaamo Porin viikon tarkemman ohjelman löydät Ohjaamo Porin somesta.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeen toiminta-aika on 1.5.2022 – 31.12.2023. Ohjaamo Pori on Porin kaupungin sivistystoimialan toimintaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ella Saarinen
Projektipäällikkö
puh. 050 302 8926
ella.saarinen@diak.fi

Hanna-Riikka Vesterholm
Ohjaamopalveluiden esihenkilö
puh. 044 701 2671
hanna-riikka.vesterholm@pori.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme