Kokkolan kaupunki

Kommentoi Kokkolan kaupunkistrategiaa!

Jaa

Kokkolan kaupunginvaltuusto on työstänyt uuden kaupunkistrategian sisältöä, tavoitteita ja toimenpiteitä syksyn aikana. Kaupunkistrategia on keskeisin päätöksentekoa ohjaava ja raamittava asiakirja, jossa määritellään valtuustokaudelle laajat kaupunkikehittämisen tavoitteet. Uusi kaupunkistrategia laaditaan vuosille 2022 –2025.

Ilmakuva Kokkolan keskustasta
Ilmakuva Kokkolan keskustasta

Strategiavalmistelun keskeisinä teemoina ovat olleet kestävästi kehittyvä ja ilmastoviisas Kokkola sekä kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen. Tärkeiksi painopisteiksi ovat nousseet kaupungin yrittäjäystävällisyys, elämyksellisyys sekä lapsiystävällisyys. Kaupunkistrategiassa linjataan myös toiminnan kivijalan eli kestävän kuntatalouden, toimivien työmarkkinoiden ja hyvinvoivan henkilöstön strategiset tavoitteet.

Oikeiden valintojen tekeminen on tärkeää, ja tähän tarvitsemme laajasti kokkolalaisten näkemyksiä. Mitä mieltä olet strategialuonnoksen tavoitteista ja toimenpiteistä? Onko jotain keskeistä jäänyt pois tai korostuuko jokin asia liikaa? Mikä on mielestäsi tärkein asia strategiassa, joka vie kohti unelmien kotikaupunkia?

Tutustu strategialuonnoksen tavoitteisiin ja toimenpiteisiin pääset tutustumaan kaupungin verkkosivulla. Strategian sisältöön on mahdollisuus vielä vaikuttaa, joten kerro mielipiteesi ja anna kehittämisehdotuksesi sisältöluonnoksesta 1.12.2021 mennessä.

Tutustu ja kommentoi kaupunkistrategiaa verkkosivullamme!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Strategiapäällikkö Piia Isosaari, 044 7809224, piia.isosaari@kokkola.fi

Kuvat

Ilmakuva Kokkolan keskustasta
Ilmakuva Kokkolan keskustasta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Kommunförsöket med sysselsättning ger personligt stöd för att arbetstagarna och arbetet ska mötas18.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

I kommunförsöket med sysselsättning i Karlebyregionen har Matthew Mendy, kandidat i marknadsföring och MBA (International Business Management), börjat arbeta som jobbcoach och socionom Johanna Hautala som arbetslivshandledare. Deras uppgift är att föra samman arbetslösa arbetssökande och företag samt stödja arbetssökandena i olika skeden av övergången till arbetslivet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme