Pirkanmaan liitto

Kommentoi Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnosta 3.2.2023 saakka

Jaa
Pirkanmaan uuden liikennejärjestelmäsuunnitelman luonnosta on nyt mahdollista kommentoida. Toivomme, että mahdollisimman moni pirkanmaalainen voisi sanoa siitä mielipiteensä. Liikennejärjestelmäsuunnitelmaan on mahdollista tutustua ja jättää vapaamuotoista palautetta Pirkanmaan liiton aluetietopalvelun sivuilla. Palautekanava on auki 3.2.2023 asti, ja saatu palaute huomioidaan suunnitelman viimeistelyssä ennen sen hyväksymistä.

Suunnitelma heijastuu aikanaan jokaisen arkipäivään

Liikennejärjestelmäsuunnitelma on strateginen asiakirja, joka määrittelee maakunnan liikennejärjestelmän kehitystarpeet, mahdollisuudet ja toteuttamisen suuntaviivat.

- Siinä määritetyt tavoite- ja toimenpidekokonaisuudet heijastuvat myös paikallistason liikennesuunnitteluun ja vaikuttavat näin liikennejärjestelmään sen kaikilla tasoilla. Tästä syystä toivomme, että mahdollisimman moni pirkanmaalainen saa sanoa siitä mielipiteensä, sanoo liikennesuunnittelija Juho Vehviläinen.

Tavoitevuosi suunnitemassa on 2045. Suunnitelman toteuttamisesta ovat vastanneet Pirkanmaan liitto ja Pirkanmaan ELY-keskus, mutta äänensä ovat saaneet kuuluviin monet muutkin alueelliset toimijat.

Suunnitelmaan laaditaan nelivuotinen ohjelma, joka määrittää toteutusta

Liikennejärjestelmäsuunnitelma sisältää vision 2045, maakunnalliset päätavoitteet, nykytila-analyysin sekä neljä teemakarttaa.

Teemakartoissa käsitellään Pirkanmaan liikennejärjestelmää neljästä eri näkökulmasta. Teemat ovat ylimaakunnalliset pääyhteydet, tavaraliikenne, arjen liikenneympäristöt sekä matkailu ja vapaa-aika.

Teemakarttoihin tukeutuen on määritetty temaattiset tavoitteet ja näiden toteuttamista tukevat toimenpiteet. Lisäksi asiakirjassa on vaikutusten arvioinnin konsultin puheenvuoro, kuvaus suunnitelman toimeenpanosta sekä toimenpiteitä syventävät liitetaulukot.

Suunnitelman toteuttaminen aloitetaan ensi keväänä. Tällöin laaditaan nelivuotinen toimenpideohjelma. Siihen määritetään toimet, joita tehdään ensi vaiheessa.

Toimenpiteet konkretisoidaan toteutustasolle sekä määritetään toteutuksesta vastaavat tahot, kustannusarvio, aikataulu ja etenemispolku. Suunnitelman etenemistä seurataan Pirkanmaan aluetietopalvelun seurantajärjestelmällä. Lisäksi perustetaan seurantaryhmä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennesuunnittelija Juho Vehviläinen, p. 044 422 2017, juho.vehvilainen@pirkanmaa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto
Pirkanmaan liitto
Kelloportinkatu 1 B
33101 Tampere

03 2481 111http://www.pirkanmaa.fi

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme