MessukeskusMessukeskus

KoneAgria 2021 julkaisi uutuudet ja palkitsi parhaat

Jaa

KoneAgria 2021 palkitsi tänä vuonna kaksi tuotetta kultamitalilla ja neljä hopeamitalilla. Kunniamaininnan sai ennätykselliset 15 tuotetta. Maataloustoimittajista koostuva raati on valinnut palkitut uutuustuotekilpailuun ilmoitettujen uutuustuotteiden joukosta. Kaikki uutuudet ovat nähtävillä KoneAgriassa 14. – 16.10.2021 Tampereella.

Maatalouskoneuutuuksia arvostelleen raadin tärkeimpiä kriteerejä ovat olleet tuotteen merkitys maataloudelle, vaikutus kannattavuuteen ja prosesseihin, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä vaikutus työmäärään ja turvallisuuteen. Palkittu uutuustuote on voinut olla myös toiminnallisuus, jonka soveltaminen tuo huomattavaa parannusta olemassa olevaan tuotteeseen tai palveluun. Uutuustuotteiden palkintoraadissa ovat vaikuttaneet Veikko Niittymaa Maaseudun Tulevaisuudesta, Eemeli Linna Koneviestistä, Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä ja toimittaja Uolevi Oristo. KoneAgria -messujen uutuustuotekilpailuun ilmoitettiin ennätykselliset 86 tuotetta.

Kaksi kultamitalistia

Kultamitalisteiksi raati on valinnut Hortimill kasvukarusellin ja  Hybrid Harvesteri Jobo EH50 Combin.

Hortimill kasvukaruselli on karusellirakenteinen kerrosviljelylaite, joka pyörii pituussuuntaisen akselinsa ympäri. Pyörimisliikkeen ansiosta valo jakautuu tasaisesti jokaiselle kasville ja minimoi keinovalon tarpeen. Työskentely- ja poimintakorkeuden portaaton säätö mahdollistaa ergonomisen poiminta-asennon ja myös poiminnan robotisoinnin. Raati korostaa, että helposti sijoitettava laite mahdollistaa esimerkiksi vanhojen maatalousrakennusten käytön kasvihuoneina.

Hybrid Harvesteri Jobo EH50 Combissa on eniten öljyvirtausta vaativat toiminnot, kuten syöttörullien vetomoottorit ja saha,  korvattu kestomagneettimoottoreilla. Sähkömoottorit lisäävät toimintojen tarkkuutta ja nopeutta sekä vähentävät öljyvuotojen riskiä hakkuutyössä. Raati korostaa ratkaisun energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

 Neljä hopeamitalistia

Uutuuskoneista hopealla palkitut tuotteet ovat Heizoclean EF185 sähkösuodatin, Ilmasto & Luonto Lantmännenin tulevaisuuden viljelyn ohjelma, ThermoSeed ja Tume Harrow -mallisto.

  • Heizoclean EF185 sähkösuodatin on pienhiukkasia merkittävästi vähentävä sähkösuodatin biokattilaan. Raati muistuttaa, että pienhiukkasten mahdollisimman tehokas poisto on ratkaiseva tekijä bioenergian hyödyntämisessä tulevina vuosina.
  • Ilmasto & Luonto Lantmännenin tulevaisuuden viljelyn ohjelmassa viljelijälle ensimmäistä kertaa Suomessa maksetaan suoraan tuottajahinnan kautta ilmastohyötyjä tuottavasta viljelystä.
  • ThermoSeed on kemiallisen peittauksen korvaava siementen käsittelymenetelmä. Käsittely toimii siemenlevintäisiä kasvitauteja vastaan ja poistaa lajikkeelle mahdollisen luontaisen itämislevon. Lantmännen on investoinut menetelmään rakentamalla Suomeen tehdaslaitoksen siemen käsittelyyn.
  • Tume Harrow-mallisto on kokonaan uusi kotimainen muokkainmallisto. Raati korostaa erityisesti uutta T-mallia, joka toimii sekä kultivaattorina että kylvömuokkaimena, jolloin kevytmuokkausta harjoittava maatila tarvitsee kahden koneen sijasta vain yhden.

Viisitoista kunniamainintaa

Lisäksi uutuustuotteiden raati on antanut kunniamaininnan seuraaville tuotteille:
• Eco Weedkiller Pro6
• Focus on Feed -palvelu
• Karko 2PL40 ja 3PL50 kiinteä puskuvaunu
• Kubota M7173 KVT
• Kärcher IB 10/8 L2P -kuivajääpuhalluslaite
• New Holland CH7.70
• RaniWrap EcoL
• Remko SQW 400
• Renki
• Sampo Rosenlew Comia C24 2Roto
• Smart Farming -moduuli
• Rostselmash-puimuri
• TMK multikoura
• Valtra Precision Lift & Load – sovellus
• WisuLink

Uutuustuotekilpailuun ilmoitetut tuotteet löytyvät tapahtuman verkkosivuilta: www.koneagria.fi
KoneAgria 2021 -messut järjestetään 14. – 16.10.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Seuraa tapahtumaa: www.koneagria.fi / Somekanavat: fb, instagram ja twitter: @koneagria

Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com
Tapahtuman logo: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme