MessukeskusMessukeskus

KoneAgria 2021 tarjoaa huippuohjelmaa

Jaa

KoneAgria 2021 vahvistaa osaamista, tuo esille parhaita käytäntöjä maatalouden kannattavuuden parantamiseen ja kurkistaa tulevaisuuteen. KoneAgrian ohjelma on huikean hieno ja sisältää paljon hyödyllistä tietoa maa- ja metsätalousammattilaisille. KoneAgria 2021 järjestetään 14. – 16.10.2021 Tampereella. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa.

KoneAgria 2017 oli Tampereella.
KoneAgria 2017 oli Tampereella.

KoneAgrian ohjelmasisällöstä vastaa ja sen kokoaa ProAgria yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Tapahtuman ohjelmaa rakentaa monipuolisesti maa- ja metsätalousalaa edustava asiantuntijaverkosto, johon kuuluvat Biocode, Bisnes+, BSAG, Faba, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutuverkosto, Maitoyrittäjät, Mela, Messukeskus, Mtech, Luke, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Ruokavirasto, TTS, Sikayrittäjät, Vaasan Oy, Vihreä kasvu –työryhmä ja VLP-Palvelut.  Yhdessä on tehty ohjelma, joka tuo selkeästi lisäarvoa alan ammattilaisille. 

 
”KoneAgrian päivät on teemoitettu ja jokaisena päivänä on teemaan liittyvä keskustelu. Ajankohtaiset aiheet nousevat ohjelmassa päivittäin. Ohjelma on rakennettu niin, että viljelijät löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP”, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta. ”Olemme yhdessä tehneet huikean ohjelman ja sitä kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan.” 

Tulevaisuus, talous ja kannattavuus  

Avajaispäivän torstain 14.10. paneelissa keskustellaan tulevaisuudesta, ilmastonmuutoksen hillinnästä sekä vastuullisesta ja taloudellisesta tuottamisesta. CAP-uudistus on esillä messuilla joka päivä ja ohjelma peilaa tulevaisuuden näkymiä viljelijän näkökulmasta. Luonnonmonimuotoisuudesta kuullaan konkreettisia tekoja, joita asiantuntijat ja viljelijät ovat tehneet yhdessä. Peltorakenteen kehitysohjelmaa avataan maatalousammattilaisia kiinnostavalla tavalla.  
 
Kotieläimet ja osaamisen kehittäminen 

Perjantain 15.10. teemaan nousevat kotieläimet, nurmi ja laiduntaminen. 
Ohjelmassa on esillä eläinten hyvinvointi, riskienhallinta ja tautitilanne erityisesti 
tuottavuuden näkökulmasta ja myös automaation kautta.  Viljelijät ja asiantuntijat 
puhuvat laiduntamisen hyviksi havaituista toimintatavoista, monimuotoisuudesta ja 
taloudellisuudesta. Hiiliviljely, monimuotoisuus sekä taloudellisuus ja 
tuotantokustannukset tulevat esille nurmiin liittyvässä ohjelmassa. Aiheeseen liittyy 
vahvasti myös kotimaisen valkuaisen tuotanto. Aihetta käsitellään sekä säilörehun että 
muiden valkuaiskasvien kuten rypsin viljelyn näkökulmasta. Erilaiset näkökulmat tuovat esille monenlaisia ratkaisuja vastuullisuuden ja taloudellisuuden näkökulmasta.  

 
Viljely ja osaamisen kehittäminen  

Lauantaina 16.10.  ohjelmassa tuodaan esille erityisesti kasvintuotantoa ja viljelyä. Tällöin kuullaan muun muassa vienti- ja viljamarkkinoinnista. Paneelissa keskustellaan älykkäästä viljelystä (Smart Farming) ja digitaalisuudesta konkreettisesti. Esillä on nykypäivän satokartoitus ja älyviljely, älykkäät ratkaisut sekä tulevaisuuden näkymät. Tarjolla on ilmastoviisautta maailmalta ja työhyvinvoinnin asiaa. Nuoret viljelijät kokoontuvat messuille ja esille tuodaan erityisesti heitä kiinnostavasti talouden hallintaa ja strategioita.  
 
Palkintojatietoiskuja ja jatkoaika   

Yrityksille on varattu tietoiskuaikoja jokaiselle päivälle. Metsämme-messut on nyt osa KoneAgriaa ja sen ohjelmaa on päivittäin Metsälehti-lavalla. Ohjelman tuottavat muun muassa Metsäyhdistykset, Suomen metsäkeskus, MTK metsälinja ja Metsälehti.

Messujen yhteydessä jaetaan useita palkintoja muun muassa Suomen Messusäätiön AgriInno, Vuoden sikateko, Vuoden nurmipalkinto ja Vuoden Maajussi. 
 
KoneAgriassa verkostoituminen on mahdollista erityisesti jatkoajalla torstaina 14.10. klo 17-19. Tuolloin osastot ovat avoinna ja tarjoavat erityisohjelmaa. 

 
KoneAgria odottaa innolla syksyn kohtaamisia  

KoneAgria on todennäköisesti ensimmäinen suuri maa- ja metsätalouden sekä urakoinnin ammattitapahtuma, joka järjestetään tiukkojen poikkeuksellisten aikojen jälkeen. Rokotusten edistyttyä paluu normaaliin on taas mahdollista. KoneAgriasta on tulossa historiansa kattavin näyttely. Mukaan on myös lähtenyt ennätysmäärä alan toimijoita ja järjestöjä. Yrityslistat on julkaistu verkkosivulla.    

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma.  Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestetään parittomina vuosina. Parillisina vuosina on vuorossa Helsingin MaatalousKonemessut, joka järjestetään 13. – 15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.     

www.koneagria.fi 

#koneagria2021 
Instagram ja twitter: @koneagria 
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria
FB event: https://www.facebook.com/events/402562591083190 

Lisätietoja:  

ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi  
Suomen Messut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com  

ProAgria Keskusten Liitto, markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi   

Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

KoneAgria 2017 oli Tampereella.
KoneAgria 2017 oli Tampereella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Sertifiointiyritys SAFE Asset Group tutki: Messut jopa kauppakeskuksia koronaturvallisempia10.6.2021 11:09:04 EEST | Tiedote

Suomalaisten messu- ja tapahtumajärjestäjien nykyiset turvatoimet puoltavat tapahtumien avaamista ja ovat mitoitukseltaan täysin riittävät koronariskien torjumiseen, arvioi kansainvälinen sertifiointiyritys SAFE Asset Group tuoreessa vertailututkimuksessa. Tutkimuksen mukaan suomalaiset messujärjestäjät täyttävät kaikki liiketoiminnan avaamisessa vaadittavat kansainväliset standardit ja paikallisen lainsäädännön vaatimukset.

Shortlisted 2021 Protoshop designs demonstrate insightful new solutions9.6.2021 09:30:00 EEST | Press release

Selections have been made for the prototypes to be showcased at the Protoshop exhibition, produced by Finland’s leading interior decoration and design event, Habitare, and Imu Design. This year, the showcase will feature both shortlisted works from 2020 and the new 2021 selection, which together constitute the 13th Protoshop exhibition. The exhibition serves as a platform for young designers to meet manufacturers and users of their products. Habitare will be held at Messukeskus in Helsinki from 15 to 19 September 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme