MessukeskusMessukeskus

KoneAgria 2023 tukee maatalousyrittämisen tulevaisuutta

Jaa
KoneAgria 2023 tarjoaa viljelijöille arvokasta ja ajankohtaista tietoa alan tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista. Tapahtuman teemana on Maatalousyrittämiseen veto- ja pitovoimaa. Kaikkina tapahtumapäivinä ohjelma rakentuu osista, joissa on uusinta tietoa, ajankohtaisia keskusteluja, kansainvälisiä kokemuksia, vastuullisuuden konkretisointeja ja innovaatioita. Ohjelman ovat tänäkin vuonna koonneet alan merkittävät toimijat laajassa yhteistyössä ProAgrian kanssa. KoneAgria 2023 järjestetään 12. – 14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Kuva: KoneAgria 2021
Kuva: KoneAgria 2021

Vuoden tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma esittelee yli 200 yrityksen tuotteita, -palveluita ja ammattiosaamista. Saatavilla on alan paras asiantuntemus osastoilla, mutta myös ohjelmalavoilla, joita on kaksi. KoneAgria-lava keskittyy maatalouteen ja Metsä-lava metsäntalousaiheisiin.

KoneAgria-lavalla otetaan jokaisena teemapäivänä esille vastuullisuus, uudet innovaatiot ja näkökulmat, jotka auttavat viljelijöitä saamaan uusinta tietoa ja näkökulmia yrityksensä johtamiseen, kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen. Esillä on muun muassa luonnon monimuotoisuus, markkinoiden kehitys, maitotilojen johtaminen, investointien tekeminen taloudellisesti kannattavasti ja eläintautien merkittävät riskit. Tapahtuman ohjelmassa keskustellaan ympärivuotisesta kasvipeitteisyydestä ja maankasvukunnosta, vuokrapeltojen kasvukunnon vastuusta sekä vihreästä rahasta ja vastuullisuudesta. KoneAgriassa kuullaan kokemuksia tuottajaorganisaatioista ja  maatilan johtamisesta datasta johdetulla tiedolla. Esillä on koneurakoinnin kilpailutus, energiamurros, kiertotalous ja ravinnekierrätys sekä hiilen käyttö maataloudessa. Maatalouden some-vaikuttajat ovat lavalla kertomassa kuulumisiaan.  Tapahtumassa kuullaan päivittäin myös CAP-kokemuksia.

KoneAgriassa jaetaan Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron Agri-INNO-palkinto. Raati valitsee palkinnon saajan pitchausten perusteella. Tapahtumassa jaetaan myös Tuottajille kiitos -stipendit.  Someyhteisön valitsema Vuoden maajussi palkitaan perjantaina.

Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa.

Ohjelman takana alan tärkeimmät toimijat

KoneAgrian ohjelman tuottamiseen osallistuvat kaikki alan tärkeimmät toimijat muun muassa  AgriHubi, Biocode, Baltic Sea Action Group BSAG, Demeca Oy, Eastman Oy, Faba, Kesko Ryhmä, KVVY, Luke, Luomuliitto, LähiTapiola, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Maanmittauslaitos, Maitoyrittäjät ry, Mela,  Mtech Oy, Nordea, OP, Peruna-alan yhteistyöryhmä PAYR, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Pellervon taloustutkimus PTT, Ruokavirasto, Siipikarjaliitto, Sikayrittäjät Svenska Lantbrukssällskapens förbund SLF, S-pankki, S-ryhmä, StoraEnso, Säästöpankki, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, Työtehoseura TTS, Vaasan Oy, Valio Oy ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Mukana ovat myös mediakumppanit Koneviesti, Käytännön Maamies ja KMVET, Maaseudun Tulevaisuus ja Metsälehti.


KoneAgria on viljelijöiden oma tapahtuma


KoneAgrialla on pitkät perinteet, jotka alkoivat jo 1990-luvulla vuorovuosin järjestetyistä Konekilleristä ja Farmasta. Vuonna 2005 tapahtumat yhdistyivät ja nimeksi tuli KoneAgria.

KoneAgria on nykyisin joka toinen vuosi järjestettävä vuoden merkittävin ja  tärkein viljelijöiden oma maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. KoneAgrian järjestää 12. – 14.10.2013  ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

www.koneagria.fi
#koneagria2023
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria

Lisätietoja:
ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
ProAgria Keskusten Liitto, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtajaSuvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

Kuva: KoneAgria 2021
Kuva: KoneAgria 2021
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Moottoripyörien rekisteröinnit hyvällä tasolla, kuntotarkastusta pilotoidaan katsastusta korvaavaksi toimenpiteeksi9.6.2023 00:01:00 EEST | Tiedote

Moottoripyörien kevään myyntisesonki on sujunut valoisissa merkeissä. Pienestä 2,5 prosentin miinuksesta huolimatta rekisteröinnit ovat pysyneet yli 1900 moottoripyörän tasolla. Käytettyjen kauppa on käynyt jopa 15,4 prosenttia edellisvuotta vilkkaampana. Uusissa malleissa kysyntää on nyt erityisesti yli 750-kuutioisille pyörille. Parantunut saatavuus vapauttaa aiemmin patoutunutta kysyntää, arvioi Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaosto. Moottoripyöräalalla käydään nyt keskustelua EU:n ajamasta moottoripyörien määräaikaiskatsastuksesta ja sen korvaamisesta kuntotarkastuksilla.

Millainen on huomisen esinemaailmamme? – Habitaressa syyskuussa esittäytyvät prototyypit näyttävät suuntaa8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Habitaren Protoshop-näyttelyssä 2023 esittäytyvät prototyypit on valittu. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme