Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaosto 13.9.2021: Konserniyhteisöille asetettavat vuoden 2022 tulostavoitteet valtuuston käsittelyyn

Jaa

Konserniyhteisöille asetettavat tavoitteet ja niiden seuranta varmistavat, että konsernia ohjataan Espoo-tarinan mukaisesti.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto asettaa konserniyhteisöille vuoden 2022 tulostavoitteet taloussuunnitelman käsittelyn yhteydessä esittelijän tarkennetun esityksen mukaan. Espoo-tarinan tavoitteet koskevat koko Espoo-konsernia. Espoo-kaupunkikonsernia tulee johtaa kokonaisuutena ja sen tavoitteena on Espoo-tarinan vahvempi toimeenpano. Konserniyhteisöille asetettavat tavoitteet ja niiden seuranta varmistavat, että konsernia ohjataan Espoo-tarinan mukaisesti.

Tavoitteet on asetettu merkittävimmille yhteisöille joko vuosittain tai valtuustokauden mittaisiksi. Toteutuminen raportoidaan konsernijaostolle ja valtuustolle. Merkittävimmille kuntayhtymille (HSY, HSL ja HUS) on asetettu PKS-tasoiset tavoitteet, joihin ovat sitoutuneet kaikki PKS-kuntaomistajat.

Lisäksi Espoon kaupunki antaa lausunnoissaan kuntayhtymien toiminta- ja taloussuunnitelmista Espoon näkemyksen seuraavien vuosien suunnitelmien valmistelua varten. Tämän päivän kokouksessaan konsernijaosto käsitteli lausunnon HSY:n toiminta- ja taloussuunnitelmasta. Lausunto HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmasta jätettiin pöydälle.

--

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti antaa lausunnon Helsingin seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymän alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta 2022 - 2024.  HSY:n tulee sisällyttää strategiaansa pääkaupunkiseudun kuntien yhteisesti sopimat tavoitteet kuntayhtymälle vuosille 2022-2025. Tavoitteet kuvaavat jäsenkuntien strategista tahtotilaa ja ne on valmisteltu yhteistyössä HSY:n kanssa.

Tavoitteet ovat seuraavat:

  1. Tuottavuuden nousu vuosittain vähintään 1,5 %.
  2. Ympäristövastuullisuuden lisääminen
  3. Vesi- ja jätehuollon toimivuuden parantaminen

Espoo pitää lisäksi tärkeänä, että HSY mitoittaa investointiensa kokonaistason rahoituksellisesti kestävälle tasolle, kehittää jätteiden hyödyntämistä pääkaupunkiseudulla yhteistyössä palveluja tuottavien yritysten kanssa ja Blominmäen puhdistamon rakentaminen ja käyttöönotto edistyy suunnitelman mukaisesti. Näiden toteutumisesta Espoo pyytää tiedot konserniraportoinnin yhteydessä.

--

Asia 8 (Lausunto Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2022 - 2024) jätettiin pöydälle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Coronapandemins verkningar på vuxensocialarbetet i de sex största städerna år 202010.9.2021 11:51:02 EEST | Tiedote

Under coronapandemin har vuxensocialtjänsterna hållit öppet i de sex största städerna. Tjänsterna har erbjudits i form av närmottagning, distanstjänst och digitalt. Det digitala språnget och ny praxis har utökat arbetets möjligheter. De digitala tjänsterna är dock inte tillgängliga för alla. Behovet av socialrådgivning och handledning har ökat märkbart sedan våren 2020.

Koronapandemian vaikutukset kuutoskaupunkien aikuissosiaalityön toimintaan vuonna 202010.9.2021 11:42:50 EEST | Tiedote

Koronapandemian aikana aikuissosiaalipalvelut ovat olleet avoinna kuutoskaupungeissa. Palveluja on tarjottu lähivastaanottoina, etäpalveluina ja digitaalisina. Suuri digiloikka ja uudet käytännöt ovat laajentaneet työn mahdollisuuksia. Digitaaliset palvelut eivät kuitenkaan ole kaikkien asiakkaiden saavutettavissa. Sosiaalineuvonnan ja ohjauksen tarve on kasvanut keväästä 2020 lähtien merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme