Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Konsernijaosto kuuli ajankohtaiskatsauksia ja käsitteli yhteisöraportin

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan maanantaina 16.11. muun muassa Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr:n ajankohtaiskatsauksen ja käsitteli Helsingin yhteisöraportin 3/2020.

Konsernijaosto kuuli muun muassa Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr:n ajankohtaiskatsauksen. Koronatilanne on vaikuttanut eläintarhan toimintaan huomattavasti. Korkeasaari oli kiinni keväällä ja kesäkuussa vierailijoita oli tavanomaista selvästi vähemmän. Heinäkuu oli lähempänä normaalia. Mikäli epidemiatilanne pysyy hallinnassa, niin vuoden kokonaiskävijämäärä tulee olemaan vajaa 400 000, eli paljon vähemmän kuin 500 000 kävijän tavoite.

Yhteisöraportissa esitetään kaupunginhallituksen konsernijaostolle neljännesvuosittain raportoitavat yhteisöt. Raportissa esiintyy muun muassa Helsingin kaupungin asunnot Oy, jonka toimiala on omistaa ja hallita tontteja, sekä hallita tonteilla olevia tai niille rakennettavia asuinrakennuksia, joiden huoneistot luovutetaan vuokralle. Yhtiössä tehtiin raportointijakson 1.1.–30.9.2020 aikana investointipäätökset neljästä uudisrakennushankkeesta, joissa on yhteensä 408 asuntoa ja hankinta-arvo 92 miljoonaa euroa. Lisäksi tehtiin investointipäätös yhdestä peruskorjaus hankkeesta hankinta-arvoltaan 9 miljoonaa euroa.

Asukkaiden maksukäyttäytymisessä ei syyskuun loppuun menneessä ole tapahtunut muutoksia. Koronaepidemian pitkittyminen saattaa kuitenkin aiheuttaa asukkaille vuokranmaksuvaikeuksia. Koronan vuoksi on siirretty joitakin korjaushankkeita, mikä saattaa aiheuttaa niihin lisäkustannuksia tai lisätä äkillisten korjauskulujen kasvua. Raportin mukaan yhtiön kassavarat ovat kuitenkin tällä hetkellä hyvät.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi tiedoksi Helsingin yhteisöraportin ja Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr:n ajankohtaiskatsauksen.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla.

Konsernijaoston seuraava kokous on maanantaina 14.12.2020.

*****

Casper Almqvist
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 1879829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Koronapandemian vaikutukset asuntomarkkinaan ja rakentamiseen näyttäisivät jääneen vähäisiksi Helsingissä26.11.2020 15:37:07 EETTiedote

Koronapandemia ei ole aiheuttanut suurta muutosta asuntomarkkinaan ja rakentamiseen Helsingissä vuoden 2020 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Asuntojen hinnat ja vuokrat jatkoivat kasvuaan ja asuntokauppojen määrä oli lähellä vuoden 2019 lukuja. Helsingissä rakennetaan yhä paljon: asuntotuotannossa ollaan edellä viime vuoden tahtia sekä aloitettujen että valmistuneiden asuntojen osalta.

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 27. marraskuuta kello 1226.11.2020 13:37:51 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen uusiin voimaanastuviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 27. marraskuuta kello 12–12.45.

Helsinki tähtää tasoloikkaan kansainvälisessä tunnettavuudessa ja kilpailukykyvyssä – uusi yhtiö tuo Helsinki Business Hubin ja Helsinki Marketingin yhteen25.11.2020 11:01:00 EETTiedote

Kansainvälinen kilpailu osaajista, investoinneista ja innovaatioista kiristyy koko ajan myös kaupunkien välillä. Helsinki haluaa tulevaisuudessa pärjätä tässä kilpailussa entistä paremmin. Helsinki Business Hubin, Helsinki Marketingin ja Helsinki Abroadin toiminnot yhdistävän uuden yhtiön tavoitteena on parantaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja houkutella entistä enemmän ulkomaisia vierailijoita, yrityksiä, investointeja ja osaamista Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme