Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaosto: Lausunto Etelä-Espoon linjastoluonnoksesta

Jaa

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti antaa HSL:lle lausunnon Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän Etelä-Espoon linjastoluonnoksesta.

Saadun palautteen ja Espoon kaupunginhallituksen konsernijaostossa käydyn keskustelun perusteella lausunnon kohteena olevaa suunnitelmaa on tarkennettu ja parannettu.

Konsernijaosto täydensi lausuntoa koskien erityisesti linjaston palvelutasoa sekä metron käyttöönottovaiheen ketterää reagointia. Lausunnossa todetaan mm. että Espoon kaupunki näkee tarpeelliseksi varautua metron jatkeen käyttöönoton osalta osittaiseen päällekkäisyyteen nykyisen suoraan Kamppiin menevän bussiliikenteen ja metroliikenteen osalta. Päällekkäisyyden tarkoitus on taata joukkoliikennepalvelun sujuvuus etenkin metron käyttöönottovaiheessa ja antaa käyttäjille aikaa löytää uusi palvelu. Tämä tarkoittaisi linjojen 143A, 146A ja 147A liikennöintiä uuden linjaston rinnalla ainakin sen aikaa, kunnes metron käynnistysvaihe on ohi ja toiminta on vakiintunut. Lisäksi Espoon kaupunki pyytää HSL:ää seuraamaan metron jatkeen liikennöinnin ja liityntälinjaston käynnistyttyä koko joukkoliikennepalvelun sujuvuutta, sekä tarvittaessa reagoimaan niihin yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Liikennöintimallin ja linjaston tulee varautua siihen että useampi kuin joka toinen juna liikennöidään Kivenlahteen ruuhkassa.  Linjaston suunnittelutavoitteen mukaisesti linjasto tulee viimeistellä niin, ettei joukkoliikenteen palvelutaso heikkene oleellisesti yksittäisillä linjaston vaikutusalueilla. Yleisesti joukkoliikenteen kulkutapaosuuden kehitystä linjaston alueella on seurattava ja pyrittävä yhteistyössä etsimään keinoja joukkoliikenteen houkuttelevuuden ja sitä kautta kulkutapaosuuden lisäämiseksi. Espoon kaupunki toistaa myös kantansa B-vyöhykkeen laajentamisesta koko Kehä III:n sisäpuoliselle alueelle niin, että se kattaa kaikki Espoon viisi kaupunkikeskusta.
--
Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti esittää, että kaupunginhallitus päättää Espoon kaupungin irtautumisesta UNA Oy:stä. Neuvottelutuloksen mukaan Espoon kaupunki luopuu omistuksistaan ja sijoituksistaan (C osakkeet 30 000 euroa) UNA Oy:ssä vastikkeetta ja luovuttaa osakkeensa yhtiölle. Espoon kaupunki luopuu kaikista mahdollisista oikeuksistaan tähän mennessä tehtyyn UNA Ydin toteutukseen. Espoon kaupunki vastaa osaltaan UNA Ytimen kustannuksista sopimusehtojen mukaisesti 31.12.2020 saakka.
--
Konsernijaosto päätti, että Turun Tunnin Juna Oy:lle voidaan valita tilintarkastaja yhtiökokousta pitämättä osakkeenomistajien yksimielisellä päätöksellä.

Konsernijaosto antoi Uudenmaan virkistysalueyhdistys (Uuvi) ry:n valtuuskunnan 30.4.2021 kokoukseen Espoon kaupungin edustajille toimiohjeen ja tarkensi sitä seuraavasti (kohta 1, kolmas alakohta): "yhdistyksen jäseniltään perimä investointimaksu (0,14 euroa/asukas) poistetaan vuodeksi 2022 ja arvioidaan vuoden 2023 investointimääräraha toimitetun esityksen mukaisesti".

Konsernijaosto nimesi edustajan ja antoi toimiohjeen Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) ylimääräiseen yhtymäkokoukseen 23.4.2021. HSY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 14.4.2021 kutsua koolle
ylimääräisen yhtymäkokouksen käsittelemään toimitusjohtajan luottamuspulakysymystä kuntalain 43 §:n mukaisen menettelyn aloittamiseksi.

Lisäksi konsernijaosto nimesi edustajia sekä antoi toimiohjeita useisiin vuotuisiin yhtiö-, yhtymä- ja vuosikokouksiin.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme