Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Konsernijaoston kokouksessa tytäryhteisöjen tavoitteet, nimityksiä ja ajankohtaiskatsauksia

Jaa

Tänään Helsingin kaupungin konsernijaosto käsitteli kaupungin tytäryhteisöjen taloudellisia ja toiminnallisia tavoitteita vuodelle 2021.

Helsingin kaupungin konserniohjeessa todetaan muun muassa, että tytäryhteisöjen strategista suunnittelua ohjaa osaltaan kaupunginvaltuuston hyväksymä talousarvio ja -suunnitelma. Kaupungin talousarvion yhteydessä valtuusto hyväksyy mahdolliset tytäryhteisöille asetettavat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Tulostavoitteita asetetaan keskeisimmille tytäryhteisöille sekä avustusta saaville tytäryhteisöille. Näiden tytäryhteisöjen tavoitteiden toteutumista valvoo ja seuraa kaupunginhallituksen konsernijaosto.

Tytäryhteisöihin lukeutuu esimerkiksi Finlandia-talo Oy, Forum Virium Helsinki Oy, Helen Oy, Helsingin Asumisoikeus Oy ja Helsingin kaupungin asunnot Oy. Kokouksessaan jaosto käsitteli kaupungin talousarviossa niille asetettavia tulostavoitteita vuodelle 2021. Tavoitteet liittyvät tytäryhteisöjen toimintaan, talouteen tai ympäristövaikutuksiin

Esimerkiksi Finlandia-talon osalta tavoitteet liittyvät kestävän kehityksen turvaamiseen ja Hiilineutraali Helsinki 2035 –toimenpideohjelmaan osallistumiseen. Yhtiö varautuu myös kiinteistön peruskorjaukseen.

Helen Oy:n vuodelle 2021 tavoitteiksi on asetettu yhtiön kehitysohjelman toteuttaminen, vähintään 50 miljoonan euron osingonjako ja sijoitetun pääoman tuoton kolmen tilikauden keskiarvo vähintään 3,5 %.

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n tavoitteisiin kuuluu ekologisesti kestävän kehityksen turvaamisen lisäksi muun muassa kohtuuhintainen vuokrataso. Jälkimmäinen on määritelty siten, että yhtiön keskivuokran ja Tilastokeskuksen Helsingin markkinavuokran ero on vähintään 40 %.

Vuoden 2021 talousarvion käsittelyä varten valmistellut ehdotukset tytäryhteisökohtaisiksi tulostavoitteiksi löytyvät konsernijaoston verkkosivulla päätöstiedotteen yhteydessä julkaistussa liitteessä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti merkitä tiedoksi tytäryhteisöjen tulostavoitteet vuodelle 2021. Kaupungin talousarvion yhteydessä valtuusto hyväksyy mahdolliset tytäryhteisöille asetettavat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet.

Lisäksi konsernijaosto nimitti uusia kaupungin edustajia tytäryhtiöiden ja kumppaniyhteisöjen elimiin sekä kuuli Palmia Oy:n ja Liikunta- ja uimahalliyhtiöiden ajankohtaiskatsauksen.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulla. 

Konsernijaoston seuraava kokous on maanantaina, 21.9.2020. 

*******

Casper Almqvist
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 1879829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia17.9.2020 09:41:08 EESTTiedote

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme