Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätökset 28.8.2017

Jaa

Espoon konsernijaosto päätti äänestyksen jälkeen kannattaa HSL:n esitystä lipunhintojen pitämisestä ennallaan vuonna 2018.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti muutetusta lausunnosta Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymän alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2018-2020.

Konsernijaosto äänesti kannastaan lipunhintoihin. Äänin 5-4 Espoon kaupunki kannattaa HSL:n esitystä lipunhintojen pitämisestä ennallaan vuonna 2018. Muiden pääkaupunkiseudun kuntien tapaan Espoon kaupunki pyrkii kasvattamaan joukkoliikenteen houkuttelevuutta ja palvelutasoa raideliikenneinvestointien ja toimivan liityntäliikenteen avulla. Joukkoliikenteen käyttöä tulee lisätä varmistamalla edulliset lippujen hinnat. Espoo hyväksyy HSL:n tavoitteen, jonka mukaan uusi joukkoliikenneinfra ei saa nostaa lippujen hintoja.

Yhden maksuvyöhykkeen Espoo palvelisi espoolaisia joukkoliikenteen käyttäjiä tasa-arvoisesti. Espoo haluaa selvittää mitkä ovat kustannukset b-vyöhykkeen laajentamiseksi koko kaupungin alueelle ja vaihtoehtoisesti rajattuna kehä III -vyöhykkeen sisäpuolelle ja millä aikataululla muutos voidaan tehdä.

Espoo ehdottaa selvitettäväksi mahdollisuudet kattaa kasvaneita infrakustannuksia ilman tarvetta nostaa lipunhintoja tai laskea palvelutasoa. On tärkeää myös huolehtia, että infra- tai yleiskustannusten nousu ei laske joukkoliikenteen palvelutasoa.

Poikittaisliikenteen kehittämistä tulee jatkaa tiiviisti raidejokerin ja 560 runkolinjan lisäksi, huomioiden erityisesti Kehä III työmatkaliikenne.

Espoo esittää tarkastusmaksujen korottamista vielä HSL:n esitystä korkeammaksi aina lain sallimaan 115 euroon liputta matkustamisen tehokkaammaksi ehkäisemiseksi.

HSL:n strategisia tavoitteita tulisi terävöittää päästöttömän joukkoliikenteen käyttöönoton vauhdittamiseksi. HSL:n ympäristötavoitteessa ensisijalle tulisi asettaa päästötön, sähkökäyttöinen liikennöinti, jota biopolttoainepohjainen kalusto täydentää.

HSL:n ja Espoon sekä muiden kaupunkien ja asiantuntijatahojen yhteistyönä laaditaan toimenpideohjelma, jolla etenkin sähköbussien käyttöönottoa voidaan merkittävästi nopeuttaa.

Konsernijaosto päätti myös lisäyksestä, joka ei sisälly varsinaiseen lausuntoon. Sen mukaan Länsimetron liityntäliikenteen alun vaikutusta joukkoliikennenousuihin aluetasolla tulee seurata tiiviisti, esimerkiksi kuukausittain, ja tuoda tilannepäivitys ja tarvittaessa ehdotukset korjaaviksi toimenpiteiksi konsernijaoston päätettäviksi. Mahdolliset muutokset linjastoon ja palvelutasoon käsitellään konsernijaostossa.

Konsernijaosto päätti antaa esitetyn lausunnon Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotuksesta vuosille 2018 – 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme