Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 15.5.2023

Jaa
Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi tammi-maaliskuun 2023 konserniraportin tiedoksi.

Konserniraportti tammi-maaliskuu 2023 sisältää Espoo-konsernin merkittävimpien yhteisöjen talouteen ja toimintaan liittyvät olennaiset tiedot Espoon valtuuston asettamien tulostavoitteiden näkökulmasta.

Konsernijaosto päätti ehdottaa, että kaupunginhallitus hyväksyy lisäyksen Länsimetro Oy:n osakassopimukseen. Lisäys koskee Sammalvuoren varikkoa, joka on tarkoituksenmukaista yhtiöittää omaksi tytäryhtiökseen, jonka omistajaksi yhtiöittämisen jälkeen tulee Länsimetro Oy.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti ehdottaa, että kaupunginhallitus päättää ainoana osakkeenomistajana perustaa Finnoon Pysäköinti II Oy -nimisen osakeyhtiön. Pysäköintiyhtiön on tarkoitus toteuttaa lainvoimaiselle Finnoo-Djubsundsbäcken asemakaava-alueelle tuleva pysäköintilaitos, johon tullaan osoittamaan asemakaavan länsiosan asuinkerrostalojen pysäköinti. Kaavamääräysten ja ennustetun asuntomäärän mukaan alueelle tarvitaan asuntorakentamiseen 230-320 kappaletta pysäköintipaikkoja. Kaupunki on alueen maanomistajana toteuttamassa kaavan edellyttämää pysäköintijärjestelyä nyt perustettavalla pysäköintiyhtiöllä. Kaupunki tulee myymään pysäköintiyhtiön osakkeita samassa yhteydessä, kun se luovuttaa alueen AK-tontteja kehitettäväksi. Kaupunki tulee näin luopuman kaikista pysäköintiyhtiön osakkeista alueen kehittyessä.

Konsernijaosto nimesi edustajat ja antoi toimintaohjeet Länsimetro Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen, Helsingin seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokoukseen, Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokoukseen ja Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme