Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernjaosto päätti lausunnosta HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmaan

Jaa

Espoon kaupungin konsernijaosto päätti joitakin täsmennyksiä lausuntoon Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2021 – 2023. Konsernijaosto päätti yksimielisesti, että Espoo ei kannata HSL:n ehdotusta, että lastenvaunujen kanssa kulkevan olisi jatkossa hankittava matkalippu.

Espoon kanta on, että myös pandemiatilanteessa mahdolliset palvelutason sopeutukset tulee käsitellä normaalin prosessin mukaan Espoon kaupungin kanssa. Konsernijaosto piti huonona tapaa, jolla HSL päätti ilman jäsenkuntien näkemystä supistaa tiettyjen linjojen kapasiteettia ja jopa lakkauttaa niitä. Lisäksi konsernijaosto piti tärkeänä, että ruuhkautumista koskevaa suunnitteluohjetta tulee noudattaa myös covid-19 sopeutustoimien ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että vähentyneiden matkustajamäärien takia supistetujen linjojen osalta on palattava normaaliaikatauluihin asiakasmäärissä lisääntyessä.

Espoon kaupunki edellyttää, että HSL laatii toteutusaikataulun sisältävän suunnitelman Kehä 3:n sisäisen Espoon siirtämisestä A-B -vyöhykkeeseen ja lisäksi käynnistää konkreettiset toimenpiteet Kehä 3:n ulkopuolisen Espoon C- vyöhykkeen asiakastyytyväisyyden parantamiseksi.

Metron Kivenlahden jatkeen liityntälinjaston suunnittelu on tehtävä siten, että palvelutaso säilyy tai paranee nykyisestä linjaston vaikutusalueella.

Konsernijaosto päätti äänin 5-4 lausua, että lippujen hintoja voidaan korottaa. Hintoja tulisi korottaa aina kokonaistavoitteen perusteella, jotta joukkoliikennejärjestelmälle asetetut tavoitteet saavutetaan. Esitetyistä korotuksista Espoo kannattaa 5%:n korotusvaihtoehtoa.

Lippujen hintojen korotuksen lisäksi HSL:n tulee tarkistaa toimintamenojen kustannusrakennetta siten, että omistajakuntien subventioaste saadaan mahdollisimman nopeasti palautettua perussopimuksen mukaiselle tasolle. Lisäksi HSL:n tulisi esittää tarkemmat arviot lippujen hintojen korotusten vaikutuksista joukkoliikenteen houkuttelevuuteen ja matkustajamääriin.

HSL:n tulisi selvittää millä aikataululla voidaan ottaa käyttöön normaalia lippuhintaa hieman halvemmat tukkuhinnat lippujen jälleenmyyntiin liikkumista palveluna tarjoaville yrityksille. Espoo-tarinan tavoite on edistää liikkumista palveluna ja toimivan liikkuminen palveluna-järjestelmän muotoutumisessa HSL:llä on avainrooli.

Muut kokousasiat päätettiin esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme