Vaasan kaupunki - Vasa stad

Konservaattori antaa neuvoja tekstiilien hoidosta Savilahti-talolla 12.5. - ilmoittaudu 28.4. mennessä

Jaa
Savilahti-talossa Vähässäkyrössä järjestetään yleisölle avoin ja maksuton tilaisuus tekstiilien hoidosta perjantaina 12.5.2023. Aiheesta kertomassa on tekstiilikonservaattori Anna Häkäri, jolta voi myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita.

Miten hoidetaan, puhdistetaan ja säilytetään esimerkiksi vanhaa ryijyä, kansallispukua tai pellavaliinaa? Vähänkyrön Savilahti-talossa pidettävässä yleisötilaisuudessa perjantaina 12.5.2023 klo 10–14 tekstiilikonservaattori Anna Häkäri kertoo erilaisten tekstiilien hoidosta.

Tekstiilikonservoinnin lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa toimiva Häkäri antaa yleisölle myös opastusta sekä vinkkejä, ja mukaan voi ottaa oman tekstiilin, josta haluaa kysyä.

Tilaisuus on kaksikielinen ja maksuton. Osallistujille tarjotaan päivän aikana lounas ja kahvit. Savilahti-talo sijaitsee osoitteessa Merikaarrontie 5, 66500 Vähäkyrö.

Tilaisuuteen mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittaudu 28.4.2023 mennessä sähköpostitse kaj.hoglund@vaasa.fi.

Tilaisuuden järjestävä Vaasan kaupungin museot toimii alueellisena vastuumuseona Pohjanmaan maakunnan alueella. Alueellisen vastuumuseon tehtäviin kuuluu toiminta-alueen taidetta sekä kulttuuriympäristöä koskevan toiminnan suunnittelu, toteuttaminen ja kehittäminen.

Tilaisuuden jälkeen voi paikalla olevilta museoammattilaisilta kysellä myös muita ajankohtaisia asioita ja neuvoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, Vaasan kaupungin museot, p. 0400 669 039, kaj.hoglund@vaasa.fi

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme