Vaasan kaupunki - Vasa stad

Konstens natt i Vasa ställs in på grund av coronavirussituationen

Dela

Det har beslutats att Konstens natt i Vasa 12.8.2021 ställs in på grund av coronavirussituationen.

Regionförvaltningsverket för Västra och Inre Finland har 10.82021 med stöd av paragraf 58 i lagen om smittsamma sjukdomar förordnat om en begränsning av sammankomsterna inom kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. Bestämmelserna gäller 12.8–8.9.2021.

Enligt direktiv från Regionförvaltningsverket för Västra och Inre Finland kan tillställningar med publik och allmänna möten ordnas utan begränsningar, om antalet deltagare är högst 10 personer inomhus och högst 50 personer på ett avgränsat område utomhus.

-På grund av coronavirussituationen som snabbt blivit sämre ställs Konstens natt in eftersom den skulle samla tusentals människor. Detta är beklagligt för alla arrangörer och stadsbor, särskilt nu när det är ett jubileumsår, säger Vasa stads kulturchef Sanna Bondas.

Genom sitt beslut vill Vasa stad för sin del agera ansvarsfullt och vara ett exempel för andra evenemangsarrangörer.

-  I den här situationen bestämde vi oss för att skjuta upp evenemanget till nästa år. Staden kan inte ordna ett evenemang, där stadsbornas hälsa äventyras, konstaterar ledande överläkare Heikki Kaukoranta.

Nyckelord

Kontakter

Kulturchef Sanna Bondas, Kultur- och bibliotekstjänster, tfn 0401394048, sanna.bondas@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum