Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Koordinoiden rakennemuutokseen ja kohtaantoon -hanke käynnistyi Lapin ELY-keskuksessa

Jaa

Hankkeessa rakennetaan Lapin alueen toimijoille elinvoimaa ja työllisyyttä edistävä yhteistyön toimintamalli. Mallissa hyödynnetään monipuolista tietoaineistoa ja tiedolla johtamista. Lisäksi kokeillaan erilaisia toimintamalleja ja pilotoidaan ketteriä kehittämistoimenpiteitä eri työnhakijakohderyhmille ja erilaisiin rakennemuutostilanteisiin sekä kehitetään seurantamalleja vaikutusten seurantaan.

Lapin Materiaalipankki | Jani Ylinampa
Lapin Materiaalipankki | Jani Ylinampa

Hankkeen toimenpiteet ja pilotoinnit rakentuvat laajan yhteistyön ja monipuolisen tietoaineiston kautta.
 
Hankkeen tavoitteita ovat

  1. Elinvoimaa edistävä ennakoivan rakennemuutoksen toimintamalli
  2. Tiedontuotanto ja tiedolla johtaminen sekä
  3. Työvoiman kohtaantoon liittyvien haasteiden taklaaminen

Parhaillaan hanke osallistuu Tiedolla johtaminen äkillisessä rakennemuutostilanteessa -tilannekuvan laadintaan. Lapin maahanmuuttostrategian laadintaprosessi on käynnistymässä ja hanke on mukana myös ETAPPI 2021 -foorumin järjestelyissä.

Hanke on ELY-keskuksen ESR-rahoitteinen kehittämishanke, jonka toiminta-aika on 1.8.2021 - 31.8.2023. Hankkeen kokonaisbudjetti on 508 900 euroa. Hankkeessa työskentelevät Satu Pekkala projektipäällikkönä ja Riitu Pirkkalainen osa-aikaisena koordinaattorina. 1.10.21 alkaen tiimi vahvistuu Kemiin sijoittuvalla projektisuunnittelijalla. Vuoden 2021 alusta mukaan liittyy osa-aikaisesti myös maahanmuuttoasiantuntija Jaana Tapalinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Satu Pekkala, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 125
Koordinaattori Riitu Pirkkalainen, Lapin ELY-keskus, puh. 0295 037 132

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Lapin Materiaalipankki | Jani Ylinampa
Lapin Materiaalipankki | Jani Ylinampa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

ELY-keskuksen kautta Lappiin noin 102,9 miljoonaa euroa (korjattu tiedote)28.9.2021 15:34:33 EEST | Tiedote

ELY-keskuksen kautta Lappiin ohjautui kuluvan vuoden tammi-kesäkuun aikana yhteensä 102,9 miljoonaa euroa. Hankintapäätöksiä tehtiin 73 miljoonalla eurolla, yrityksille ja elinkeinonharjoittajille myönnettiin investointeihin tukea 19,1 miljoonaa ja erilaisia kehittämishankkeita rahoitettiin 10,8 miljoonalla. Rahoitusta myönnettiin yrityksille ja elinkeinonharjoittajille noin 1,1 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme