Messukeskus

KORJATTU: EMBARGOAIKA MUUTTUNUT Ihmisen parhaaksi -tunnustus diabeteshoitaja Seija Pentille – ”Hänen pitkäjänteisellä työllään on ollut merkittäviä vaikutuksia”

Jaa

Vuoden 2022 Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saa vastuunkantaja, hoitotyön kokonaisvaltainen syväosaaja, monimutkaisten ongelmien ratkaisija, osaamisensa jatkuva päivittäjä, moniammatillisten kollegoiden väsymätön opastaja ja tinkimättömästi potilaan parhaaksi työskentelevä diabeteshoitaja Seija Pentti.

Seija Pentti
Seija Pentti

Ihmisen parhaaksi -palkintoraati haluaa tänä vuonna nostaa valokiilaan kokeneen ja vastuuta kantavan sairaanhoitajan roolin niin kansansairauksien hoitotyössä kuin terveydenhuollossa muutenkin. Raadin mielestä sosiaali- ja terveydenhuoltomme on tällaisina kriisiaikoina hyvin pitkälti Seija Pentin kaltaisten sairaanhoitajien varassa.

Raadin mielestä Pentin ansiot ovat kiistämättömät ja hänen toimintansa on suuntautunut mitä suurimmassa määrin väestön parhaaksi.

Sairaanhoitaja Seija Pentin työ diabeteshoitajana on ollut yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää. Hän on pitkäjänteisellä työllään vaikuttanut voimakkaasti kalliiden ja komplisoituneiden elinvaurioiden ehkäisyyn. Lisäksi hänen hoidossaan olevilla potilailla on suuri hoitomyöntyvyys, ja hän on saanut parannettua vaikeahoitoisten tai heikon hoitomyöntyvyyden omaavien potilaiden verensokeritasapainoa ja lisättyä heidän omahoitoon sitoutumistaan. Pentti huomioi diabeteshoitajan työssään ihanteellisella tavalla potilaan omat voimavarat ja resurssit.

Raatiin teki vaikutuksen myös tunnustuksen ehdottajan kuvaus siitä, miten Seija Pentti kokonaisvaltaisena hoitotyön syväosaajana kykenee ratkaisemaan monimutkaisia ongelmia, ja miten hänen neuvojansa kysyvät niin hoitajakollegat kuin uudet ja kokeneemmatkin terveyskeskuslääkärit.

Raati haluaa tällä valinnallaan myös osoittaa, että tulevaisuuden hoitotyötä tulee kehittää Seija Pentin viitoittamaan suuntaan. Itsenäisistä hoitajavastaanotoista vastaavat syväosaajasairaanhoitajat ovat tulevaisuudessa yhä suuremmassa roolissa terveydenhuollossamme.

Raadin mielestä erityiskiitoksen ansaitsee myös Seija Penttiä tunnustuksen saajaksi ehdottanut esihenkilö, jota kiittää Seija Pentti itsekin.

- Monesti olen väsyneenä kävellyt kotiin ja ajatellut, että kukaan ei tiedä, kuinka olen laittanut itseni ja osaamiseni likoon. On tuntunut, että olen antanut itsestäni kaiken, Seija Pentti sanoo rehellisesti.

Pentti iloitsee aivan erityisesti siitä, että itsensä likoon laittaminen ei ole jäänyt esihenkilöltä huomaamatta. Ihmisen parhaaksi -tunnustus osaltaan tuo Seija Pentin osaamisen merkityksen näkyväksi.

Ihmisen parhaaksi on tunnustuspalkinto sellaiselle henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä sekä väestön hyvinvointia ja terveyttä.  Tunnustus jaetaan vuosittain Sairaanhoitajapäivillä. Suomen Sairaanhoitajat (ent. Sairaanhoitajaliitto) on myöntänyt palkintoa vuodesta 2008. Palkinnon arvo on 5000 euroa. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Ihmisen parhaaksi -palkintoraatiin kuuluvat: Eva Agge, viestintäpäällikkö, Suomen Sairaanhoitajat; Nina Hahtela, puheenjohtaja Suomen Sairaanhoitajat; Antti Karjunen, tiedottaja, Helsingin Messukeskus; Taru Koivisto, osastopäällikkö, Sosiaali- ja terveysministeriö ja Jukka Maarianvaara, tasa-arvovaltuutettu, Valtioneuvosto.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, eva.agge@sairaanhoitajat.fi, 044 529 0042.

Kuvia palkinnonsaajasta ja palkinnonjakotilaisuudesta on saatavilla Helsingin Messukeskuksen kuvapankista to 15.9. klo 12.  

Sairaanhoitajapäivät 15.-16.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Hoitotyön suurimman vuotuisen koulutustapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Sairaanhoitajat ja Helsingin Messukeskus. | sairaanhoitajapaivat.messukeskus.com | #sairaanhoitajapäivät #sairaanhoitajat #mähoidan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: Suomen Sairaanhoitajien viestintäpäällikkö Eva Agge, eva.agge@sairaanhoitajat.fi, 044 529 0042

Kuvat

Seija Pentti
Seija Pentti
Lataa
Seija Pentti
Seija Pentti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Agri-INNO-palkinnosta (10 000 e) kisaa neljä innovaatiota6.10.2022 09:48:44 EEST | Tiedote

Maatalousalan innovaatiopalkinto Agri-INNO 2022 voittaja selviää MaatalousKonemessuilla avajaispäivänä 13.10. klo 9.15 Helsingin Messukeskuksessa pidettävien pitchasten perusteella. Finaalissa on neljä yritystä; humalatarha Arctic Hopyard, karuselliviljelyn Hortimill, kierrätyslannoitteita tuotteistanut Nanopar ja kuminatuotteisiin keskittynyt Nordic Caraway. Suomen Messusäätiön rahoittama palkinto tuplaantui viime vuodesta ja on nyt 10 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme