RPT Byggfakta Oy

///Korjattu po. 3,5 miljardia euroa: Rakennusalan trendit Q1: Rakennushankkeiden aloitusten arvo samalla tasolla kuin vuoden 2019 alussa

Jaa

RPT Docu Oy:n uusimman Rakennusalan trendit Q1 -raportin mukaan uudiskohteiden aloitusten arvo vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä /// Korjattu (3,5 miljardia euroa) on suunnilleen samalla tasolla kuin vuoden 2019 vastaavalla ajanjaksolla.

Vuoden 2020 ensimmäinen kvartaali alkaa kokonaisuutena positiivisesti. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Vuoden 2020 ensimmäinen kvartaali alkaa kokonaisuutena positiivisesti. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Uudisrakentamisen ilmoitettujen aloitusten määrä (920 kappaletta) on hieman suurempi kuin vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä alkavissa korjausrakentamisen kohteissa laskua on aloitusten määrässä (-14%) mutta arvo pysyy samalla tasolla kuin vuoden 2019 vastaavalla jaksolla.

Q1-raporttiin saatujen tietojen mukaan rakentamisaloitusten arvo kasvaa vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä 10 maakunnassa ja laskee 8 maakunnassa verrattuna vuoden 2019 ensimmäiseen neljännekseen.

Nousijoiden joukossa ovat Kainuu (+454%), Lappi (+430%), Pohjois-Karjala (+62%), Kymenlaakso (+40%), Pirkanmaa (+35%), Päijät-Häme (+26%), Pohjois-Pohjanmaa (+24%), Uusimaa (+14%), Etelä-Karjala (+13%) ja Satakunta (+10%).

Laskijoiden ryhmässä ovat Pohjanmaa (-72%), Keski-Suomi (-63%), Kanta-Häme (-61%), Etelä-Pohjanmaa (-54%), Varsinais-Suomi (-51%), Keski-Pohjanmaa (-40%), Etelä-Savo (-22%) ja Pohjois-Savo (-19%).

Suurilta näyttävät muutokset suuntaan tai toiseen johtuvat usein yksittäisistä suurista hankkeista, joille ei löydy vastinetta vertailuvuonna.

Rakennusalan trendit Q1 -raportti perustuu tietoihin, jotka RPT Docu Oy:n tutkijat ovat saaneet rakennushankkeiden päättäjiltä viimeistään 9.12.2019. Rakennushankkeiden aloituksiin ja etenemiseen liittyviä tietoja päivitetään FaktaNet Live -tietokantaan jatkuvasti.

Koko Q1-raportin voi ladata maksutta verkkopalvelusta http://faktanetlive.fi/rakennusalan-trendit/.

Rakennusalan trendit Q1 -raportti antaa yleiskuvan rakentamisen projektitilanteesta Suomessa sekä ennusteen tulevasta kehityksestä. Raportti on helppo tapa seurata koko maan ja eri maakuntien rakennusprojekteja. Raporttiin on listattu suurimmat alkamassa olevat yksittäiset hankkeet alueittain sekä tiedot suurimmista rakennuttajista ja vuoden 2020 keskeisistä rakennusalan toimijoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Rakennusalan trendit Q1 -raportista:

Toimitusjohtaja Sampsa Seppälä, RPT Docu Oy, puh. 050 543 1185, sampsa.seppala@rpt.fi

Kuvat

Vuoden 2020 ensimmäinen kvartaali alkaa kokonaisuutena positiivisesti. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Vuoden 2020 ensimmäinen kvartaali alkaa kokonaisuutena positiivisesti. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

RPT Byggfakta Oy
RPT Byggfakta Oy
Ruukinkuja 3
02330 Espoo

http://www.rpt.fi/

RPT Docu Oy on osa Pohjoismaiden johtavaa rakennusalan tietopalveluyhtiötä Docu Nordicia. RPT Docu Oy:n liikevaihto tytäryhtiöineen vuonna 2018 oli 7,2 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Espoossa, ja sen palveluksessa on 55 henkilöä. RPT on tarjonnut tietopalveluita Suomessa vuodesta 1975.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RPT Byggfakta Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme