Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

KORJATTU TIEDOTE: Helsinki Design Week alkaa torstaina – tänä vuonna katuinstallaatiot nähdään virtuaalisella Aleksanterinkadulla

Jaa

Helsinki Design Week järjestetään 3.–13. syyskuuta hybriditapahtumana, jossa iso osa sisällöstä on saavutettavissa verkon välityksellä. Helsinki Design Weekin tutut katuinstallaatiot toteutetaan tänä vuonna Helsingin digitaalisessa kaksoiskappaleeseen, Virtuaalisessa Helsingissä. Helsinki Virtual Design Streetin selainpohjaisen version voi kokea sivuilla virtual.myhelsinki.fi. (KORJATTU LINKKI)

Näkymä Matts Bjolinin teoksesta Helsinki Virtual Design Street -kokonaisuudessa. Kuva: Zoan Oy.
Näkymä Matts Bjolinin teoksesta Helsinki Virtual Design Street -kokonaisuudessa. Kuva: Zoan Oy.

Kolmen suunnittelijan – Matts Bjolinin, Fanni Lyytikäisen ja Hanna Anosen – teokset nähdään Aleksanterinkadulla Virtuaalisessa Helsingissä. Virtuaalisella Aleksilla kävijät voivat liikkua vapaasti Helsingin digitaalisessa simulaatiossa ja tutkia kaupunkia omassa tahdissaan.

Helsinki Virtual Design Street (LINKKI KORJATTU) tuo Aleksanterinkadulle värikkään installaation. Esimerkiksi Matts Bjolinin teos muuntaa Aleksanterinkadun kanavaksi, jonka ylittää neljä siltaa. Vaikutteita teos on saanut Helsingin uusista merellisistä kaupunginosista.

“Siltojen ilmaisu liikkuu tuttujen Helsinki-aiheiden välillä, kuten Engelin uusklassismin muodoissa ja naivistisessa tulkinnassa punatiilisestä laatikkoarkkitehtuurista”, luonnehtii suunnittelija teostaan.

Oikealla Aleksanterinkadulla ja muualla Helsingin keskustassa nähdään mainostaulut valtaava 3D-animaationäyttely Open Screens. Näyttely esittelee neljä teosta, jotka ovat tehneet Wang & Söderström, Anna Alanko, Ada Sokol ja Matti Vesanen.

“Olemme Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali, ja tänä vuonna tavoitteemme on olla niin saavutettava ja turvallinen kuin mahdollista. Fyysinen päätapahtumapaikkamme on vasta-avattu Olympiastadion, mutta olemme innoissamme, kun voimme laajentaa myös virtuaaliseen ympäristöön”, sanoo Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman.

Seminaarit verkossa

Suurin osa Helsinki Design Weekin seminaareista ja luennoista järjestetään verkossa.

Helsingin kaupungin 4. syyskuuta järjestämä Ilmastokorkeakoulu on yksi hybridimuodossa pidettävistä seminaareista. Sen pääpuhujat ovat tiedetoimittaja Pasi Toiviainen ja Yanling Duan, monipuolinen muotoilualan vaikuttaja, yrittäjä ja innovaattori Helsingin ystävyyskaupungista Pekingistä.

“Design on läsnä kaikessa, mitä teemme. Se on mielentila ja läsnä arjessa. Nyt enemmän kuin koskaan on syytä kysyä, miten suunnittelu voi parantaa elämää ja kehittää kestäviä ratkaisuja, laadukasta kaupungistumista sekä toimivaa demokratiaa. Helsinki on sitoutunut selvittämään näitä kysymyksiä ja Helsinki Design Week toimii hyvänä alustana”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Ilmastokorkeakoulun juontajana toimii Helsingin designjohtaja Hanna Harris.

”Helsinki on käyttänyt muotoilua jo vuosia rohkeasti kaupungin, sen palveluiden ja rakennetun ympäristön kehittämisessä. Arkkitehtuuri, muotoilu ja kaupunkisuunnittelu ovat keskeisessä roolissa myös ilmastokysymysten ratkaisemissa”, iloitsee Harris.

Miten virtuaalisella Aleksanterinkadulla voi vierailla?

Helsinki Virtual Design Streetin selainpohjaisen version voi kokea sivuilla https://virtual.myhelsinki.fi/. Lisäksi Virtuaalinen Helsinki on tällä hetkellä saatavilla HTC VIVE, VIVE Cosmos, VIVE Pro ja Oculus Rift -laitteille sekä YouTube 360 -videona mobiililaitteille.

Katso lyhyt video Matts Bjolinin teoksesta

Helsinki Virtual Design Street -kokonaisuuden toteuttaa Helsingin kaupunki ja Helsinki Design Week yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n kanssa.

Muita virtuaalitapahtumia Helsinki Design Weekillä:

  • Design Market 3.–5.9.
  • Ilmastokorkeakoulu 4.9.
  • Data-Driven Design Day 8.9.
  • Weekly Talk: Harri Koskinen ja Marttiini Eräkokki-veitsisarja 8.9.
  • Design Forum Talk <3 Circular economy 9.9.
  • Online Design Talk: System Innovations for Business Sustainability 10.9.
  • Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen DesignLab: Mini Jam 11.9.
  • Verkkonäyttely: Objects of the Forest 13.9.

Lisätiedot tapahtumista: Helsinki Design Week

Lisätiedot

Jukka Jänönen
Viestintäpäällikkö, Helsingin kaupunki
0400 127 147
jukka.janonen@hel.fi

Ida Kukkapuro
Viestintäpäällikkö, Helsinki Design Week
050 530 3854
ida.kukkapuro@helsinkidesignweek.com

Anni Korkman
Ohjelmajohtaja, Helsinki Design Week
050 548 3767
anni.korkman@helsinkidesignweek.com 

Median edustajat ovat tervetulleita Helsinki Design Weekin pressitilaisuuteen 3.9.2020 klo 15 Helsingin päärautatieaseman Kulttuurihalliin.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake: https://hdw.gruppo.fi/online-applications/index.php/937997/lang-fi

Helsinki Design Week

Vuonna 2005 perustettu Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Vuosittain syyskuussa järjestettävällä monialaisella festivaalilla näyttäytyvät muotoilun eri osa-alueiden lisäksi muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri. Helsinki Design Weekiä tuottaa designpalvelutoimisto Luovi Productions Oy. 

Helsingin kaupunki on Helsinki Design Weekin pääyhteistyökumppani.

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija, Helsingin kaupunki
040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Näkymä Matts Bjolinin teoksesta Helsinki Virtual Design Street -kokonaisuudessa. Kuva: Zoan Oy.
Näkymä Matts Bjolinin teoksesta Helsinki Virtual Design Street -kokonaisuudessa. Kuva: Zoan Oy.
Lataa
Helsinki Virtual Design Street. Kuva: Zoan Oy.
Helsinki Virtual Design Street. Kuva: Zoan Oy.
Lataa
Helsinki Virtual Design Street. Kuva: Zoan Oy.
Helsinki Virtual Design Street. Kuva: Zoan Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Helsinki mukana isännöimässä maailman ensimmäistä pelimaailman huipputeknologiaa hyödyntävää virtuaalikonferenssia17.9.2020 09:41:08 EESTTiedote

Helsingin ja Tallinnan kaupungit isännöivät kolmatta World Summit on Digital Built Environment (WDBE) -konferenssia kaupunkikehityksen ammattilaisille. Koronapandemian johdosta WDBE on yhdistänyt voimansa peliyhtiö Epic Gamesin sekä virtuaalitodellisuuteen erikoistuneen Zoanin kanssa rakentaakseen konferenssivieraille ainutlaatuisen kokemuksen virtuaalisessa ”illuusiokaupungissa”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme