Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KORJATTU TIEDOTE, VÄÄRÄ YHTEYSTIETO: Ravintola- tai palveluyrittäjäksi Kaunissaareen?

Jaa

Helsingin kaupunki haluaa toteuttaa merellistä strategiaa lisäämällä Kaunissaaren vetovoimaisuutta. Kaunissaareen on valmistumassa ranta-asemakaava, jonka vuoksi juuri nyt on otollinen aika saaren toiminnan kehittämiselle. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut etsii Kaunissaareen kumppanikseen aktiivista ja innokasta ravintolayrittäjää, jolla on mahdollisuuksien mukaan kiinnostusta tai valmiuksia laajentaa palveluitaan esimerkiksi tilaussaunan yleisten saunavuorojen järjestämiseen.

Kaunissaari sijaitsee noin 22 km Helsingistä itään, Sipoon saaristossa. Kuva: Maarit Hohteri
Kaunissaari sijaitsee noin 22 km Helsingistä itään, Sipoon saaristossa. Kuva: Maarit Hohteri

Kaunissaaresta halutaan yrittäjävoimin kehittää entistä monipuolisempi kohde ulkoiluun ja viikonloppumatkailuun. Lähde mukaan yrittäjätilaisuuteen, joka järjestetään Kaunissaaressa maanantaina 23.9. kello 14.00-15.30. Yrittäjätilaisuudessa tutustutaan Kaunissaareen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin, kerrotaan Kaunissaaren tulevaisuudesta sekä tulevasta yrittäjävalinnasta. Tilaisuuden aikana yrittäjillä on mahdollisuus esittää kaupungin edustajille kysymyksiä ja näkemyksiä Kaunissaaresta ja sen tulevaisuudesta.

Kuljetusta Kaunissaareen tarvitsevilta sitovat ilmoittautumiset (max. 2/yritys) sähköpostitse perjantaihin 21.9. klo 15.00 mennessä osoitteeseen sanna.kallionpaa@hel.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä voi jättää tilaisuuden järjestäjille myös palautetta ja kysymyksiä.

Kaunissaari on kaksi kilometriä pitkä ja 800 metriä leveä saari, joka sijaitsee noin 22 km Helsingistä itään Sipoon saaristossa, lähes ulkomerellä. Saareen pääsee yhteysaluksella Helsingistä sekä tietysti omalla veneellä. Venepaikkoja Kaunissaaressa on yhteensä peräti 80, ja ulkoilijoita sekä retkeilijöitä saaressa käy vuosittain reilut 20 000, joille Kaunissaari tarjoaa luonnon läheisyyttä, kallioisia ja kivikkoisia rantoja sekä upeita hietikoita, mainioita kalastusvesiä, merihenkisyyttä ja kaikin puolin unohtumattomia elämyksiä kauniissa saaristossa. Kaunissaaressa on ravintola, sekä vuokramökkejä ja -soutuveneitä. Saaren ulkoilupuisto on perustettu vuonna 1959, ja saaren pinta-ala on 100 hehtaaria, ja vesialue on noin 790 hehtaaria.

Tervetuloa!

Stefan Fröberg
ulkoilupalvelupäällikkö
Helsingin kaupunki, liikuntapalvelut
sähköposti stefan.froberg@hel.fi, puh. 040 3360196

Avainsanat

Kuvat

Kaunissaari sijaitsee noin 22 km Helsingistä itään, Sipoon saaristossa. Kuva: Maarit Hohteri
Kaunissaari sijaitsee noin 22 km Helsingistä itään, Sipoon saaristossa. Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme