Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

KORJAUS TIEDOTTEESEEN, YHDYSVALTOJEN NETTO-OSTETUIMPIA PÄIVITETTY Kurssiraketti Tesla oli viime vuoden vaihdetuin ulkomaalaisosake – Yhdysvaltojen osuus osakekaupasta kolminkertaistui

Jaa

Koronavuosi näkyi osakesijoittamisessa laajasti. Maaliskuun markkinapudotus lisäsi myyntejä, mutta vaihdetuimpien osakkeiden listalle nousi useita koronaan liittyviä osakkeita. Yhdysvaltojen osuus kaupankäynnistä kolminkertaistui.

Korona näkyi Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupankäynnissä viime vuonna. Yhdysvaltojen ja Saksan markkinoilta suosituimpien osakkeiden listoille nousi useita yhtiöitä, jotka ovat mukana koronan vastaisessa taistelussa. Ulkomaisten pörssien kärjestä löytyivät muun muassa Bauer ja Pfizer. Yhdysvalloissa vaihdetuimpien joukkoon nousi rokotetta kehittävä Moderna.

”Osakemarkkinat elivät voimakkaasti viime vuonna. Maaliskuussa markkinat säikähtivät koronaa, ja kurssit laskivat voimakkaasti. Kurssien nouseminen kuitenkin lisäsi kiinnostusta sijoittamiseen. Piensijoittajat ovat pyrkineet etsimään salkkuihinsa nyt myös osakkeita, jotka voivat nousta koronan myötä”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Yhdysvaltojen osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupankäynnistä kolminkertaistui viime vuonna vuodesta 2019 7,5 prosenttiin. Samalla Suomen osuus laski noin 82 prosenttiin.

”Yhdysvaltojen osuus on kasvanut trendinomaisesti. Tätä voi kasvattaa Danske Bankin osakekaupan hinnoittelu, jossa kaikki markkinat ovat samanhintaisia. Joka tapauksessa maantieteellinen hajauttaminen on järkevää”, Kemppainen sanoo.

Vaihdetuin ulkomaalainen osake viime vuonna oli sähköautoistaan tunnettu Tesla, jonka osake vahvistui vuoden aikana reippaasti. Suurin osa Tesla-kaupoista tehtiin loppuvuodesta, jolloin osake oli jo noussut voimakkaasti. Tesla-kaupoissa painottuivat kuitenkin myynnit.

Miesten ja naisten luotto-osakkeissa vähän eroa

Kaikista osakkeista kärkeen nousi energiayhtiö Fortum, joka oli sekä vaihdetuin että netto-ostetuin osake. Suomalaisten osakkeiden netto-ostetuimpien listalle nousi osinko-osakkeita, mutta myös lentoyhtiö Finnair, jota korona on kurittanut lentojen peruuntumisen myötä.

Miesten ja naisten suosikkiosakkeissa ei ollut suurta eroa vuonna 2020.  Molempien netto-ostetuimpien osakkeiden kärjestä löytyvät Fortum, Sampo, Finnair ja Wärtsilä. Eroa sen sijaan on aktiivisuudessa: Danske Bankin miesasiakkaat kävivät seitsemän kertaa enemmän osakekauppaa kuin naiset.

”Vaikka naiset kävivät viime vuonna selvästi enemmän osakekauppaa kuin vuonna 2019, ero sijoitusaktiivisuudessa on edelleen suuri. Vaikuttaa siltä, että naiset suosivat rahastoja, sillä miehet tekivät vain kaksi kertaa enemmän rahastosijoituksia kuin naiset vuonna 2020.”

Osakekaupat maittain

               

Maa

2017

2018

2019

2020

 

Suomi

92,5 %

92,7 %

90,3 %

81,9 %

 

Yhdysvallat

1,3 %

1,4 %

2,4 %

7,5 %

 

Saksa

1,2 %

1,4 %

2,0 %

3,5 %

 

Ruotsi

2,3 %

1,1 %

1,4 %

1,8 %

 

Norja

0,7 %

0,7 %

0,6 %

1,3 %

 
               

LÄHDE: Danske Bank

             
               

YHDYSVALLAT

           

VAIHDETUIMMAT

Osuus

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

 

Tesla

6,9 %

Pfizer Inc. (US)

Tesla Inc (US)                              

 

Apple

4,9 %

NIO Inc. ADR A                            

Beyond Meat Inc.                            

 

Bank of America

4,6 %

AT&T Inc.                               

Amazon.com                                  

 

Moderna

3,2 %

Alphabet Inc A                              

Citigroup Inc. (US)                          

 

Nio

3,0 %

Berkshire Hathaway Inc. B                                  

Nvidia Corp. (US)                            

 
           

SAKSA

           

VAIHDETUIMMAT

Osuus

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

 

Infineon Technologies AG

4,3 %

Bayer AG

Allianz SE

 

Daimler AG

4,3 %

Pfizer Inc. (DE)

Siemens AG (Regd)

 

Deutsche Bank AG (Regd.)

4,2 %

ThyssenKrupp AG

Facebook Inc A (DE)

 

Allianz SE

3,9 %

Tesla Inc   (DE)

Covestro AG

 

Tesla Inc   (DE)

3,8 %

Daimler AG

Unicredit SpA (DE)

 
           

SUOMI

         

VAIHDETUIMMAT

Osuus

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

 

Fortum Oyj

8,9 %

Fortum Oyj

Admicom Oyj

 

Nokia Oyj (FI)

8,5 %

Sampo Oyj A

Neste Oyj

 

Sampo Oyj A

7,8 %

Wärtsilä Oyj

Elisa Oyj A

 

Nordea Bank Abp (FI) EUR

6,8 %

Finnair Oyj

Nordea Bank Abp (FI) EUR

 

Outokumpu Oyj

5,7 %

Telia Company AB(FI)

Kone Oyj B

 

NAISTEN NETTO-OSTETUIMMAT

MIESTEN NETTO-OSTETUIMMAT

Fortum Oyj

Fortum Oyj

Sampo Oyj A

Sampo Oyj A

Finnair Oyj

Wärtsilä Oyj

Wärtsilä Oyj

Telia Company AB(FI)

UPM-Kymmene Oyj

Finnair Oyj

LÄHDE: Danske Bank

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin vuonna 2020.

 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme