Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Korjaus varhaiskasvatuksen valvontaa koskevaan haastatteluun Ylen uutisessa 21.11.2022

Jaa

Aluehallintovirasto korjaa Ylelle aluehallintovirastosta annettuja tietoja, joita on käytetty Ylen uutisessa 21.11.2022. Uutinen koski Kajaanin varhaiskasvatuksessa vietettyjä syntymäpäiväjuhlia (Lapset juhlivat synttäreitä penkkiin sidottuina – kymmenet somekuvat kertovat päiväkodin käytännöstä, joka yllättää lapsiasiavaltuutetunkin (yle.fi).

Varhaiskasvatuksessa ei sovelleta lastensuojelulain mukaisia rajoituksia, joita käytetään lastensuojelun sijaishuollossa. Aluehallintovirasto tekee selvityspyynnön Kajaanin varhaiskasvatuksen järjestäjälle jutussa ilmenneiden epäkohtien selvittämiseksi varhaiskasvatuslain näkökulmasta.

Valvontaviranomaiset käsittelevät jokaisen saamansa epäkohtailmoituksen sekä itse havaitsemansa epäkohdat. Mahdollisista seuraamuksista valvontaviranomaiset päättävät voimassa olevan lain mukaan.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Keski-Rauska, johtaja, p. 0295 018 815, etunimi.sukunimi(at)avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme