Suvia Group Oy

Korjausprosentti on vauriokorjaamisen tulevaisuuden työkalu

Jaa
Kun koko maailmaa etsii vastuullisempaa tulevaisuutta, myös vauriokorjaamisen on otettava osaa kestävän kehityksen mallin käyttöönotossa. Suomalainen vauriokorjaamoketju InCar Oy luo uudenlaista standardia koko alalle Vihreän Korjaamon mallilla. Kyseessä on toimintamalli, jossa vauriokorjaamon toimintaa katsotaan ensimmäistä kertaa Suomessa vastuullisuuslasien läpi huomioiden koko korjaamon infrastruktuuri, ei vain osia siitä. Yksin keskeinen tarkasteltava muuttuja tässä on korjausprosentti.
Myös vauriokorjaamisen alan on otettava osaa vastuullisemman ja kestävämmän tulevaisuuden muovaamiseen. Kuva: InCar/Lauri Rotko
Myös vauriokorjaamisen alan on otettava osaa vastuullisemman ja kestävämmän tulevaisuuden muovaamiseen. Kuva: InCar/Lauri Rotko

”Autoilu on keskellä historiansa suurinta mullistusta. Tavoitteet päästöttömyyteen tai päästöjen minimointiin ovat kovat niin valtioilla, yrityksillä kuin automerkeilläkin. Samaan aikaan vastuullisuuskeskustelun kuumeneminen asettaa kovat tavoitteet eri alojen yritysten yhteistyölle: siinä missä kuluttajat valikoivat tuotteita ja brändejä vastuullisuutta painottaen, myös B2B-yhteistyössä valikoidaan potentiaalisten yhteistyökumppanien vastuullisuutta arvioiden. Haetaan kestäviä bisnesmalleja”, InCarin avainasiakasjohtaja Juha Lehtonen sanoo.

Mitä korjausprosentti kertoo?

Mitä vähemmän tarvitaan uutta, sitä vähemmän ympäristö rasittuu. Joka vuosi aikaisemmin ja aikaisemmin eteen tuleva maapallon ylikulutuspäivä kertoo meille, että kaikkien tahojen on kiinnitettävä huomiota luonnonvarojen käyttöön. Parhaiten tämä onnistuu siten, että raaka-aineiden käyttöön kiinnitetään huomiota alusta asti: korjataan, käytetään uudelleen ja muokataan omiin tarpeisiin sopivaksi. 

”Korjausprosentti kertoo, miten paljon meille vauriokorjattavaksi tulevissa autoissa korjataan osia sen sijaan, että ne korvattaisiin uudella. Jo pelkästään vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin lukuja katsomalla nähdään, että InCarin korjausprosentti on 65 %. Toisin sanoen reippaasti yli puolet meille tulevista vaurioista sisältävät korjausta eli käsityötä, vähentäen samalla tarvetta neitseellisten materiaalien käytölle”, Lehtonen toteaa.

Vauriokorjaamisen alalla puhutaan yleisesti, että aikojen kuluessa korjaustaidot ovat jääneet kenties vähemmälle huomiolle. Asiakkaiden odotukset vauriokorjaamisen nopeudelle ovat kiristyneet, joten aikaakin säästetään korvaamalla osia helposti täysin uusiin korjaamisen sijaan. 

”Kuitenkin tähtäämällä entistä korkeampaan korjausprosenttiin säästetään materiaaleja, ympäristöä ja monesti jopa asiakkaan euroja. Esimerkiksi muovijätteen määrään voidaan vaikuttaa hyvin tehokkaasti korjaamalla puskureita laadukkaasti”, Lehtonen tietää kertoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Myös vauriokorjaamisen alan on otettava osaa vastuullisemman ja kestävämmän tulevaisuuden muovaamiseen. Kuva: InCar/Lauri Rotko
Myös vauriokorjaamisen alan on otettava osaa vastuullisemman ja kestävämmän tulevaisuuden muovaamiseen. Kuva: InCar/Lauri Rotko
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suvia Group Oy
Valimotie 9-11
00380 Helsinki

InCar Oy on vuonna 1991 perustettu Suomen johtava vauriokorjaamoketju ja toimialan kehityksen edelläkävijä, jossa yli 325 työntekijää saavat loistaa oman työnsä huippuosaajina yli 40 toimipisteessä ympäri Suomen. InCarin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 52,2 miljoonaa euroa. InCar Oy on osa Suvia Groupia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suvia Group Oy

Energiatehokasta autoilua – näin säästät sähköä ensi talvena25.10.2022 09:49:42 EEST | Tiedote

Kelit viilenevät ja auto tarvitsee sähköä, muodossa tai toisessa. Suomalainen vauriokorjaamoketju InCar keräsi yhteen vinkit, joilla autoilu on ensi talvenakin astetta energiaystävällisempää. Olipa autosi sitten polttoaineella kulkeva, hybridi tai sähköauto, kaipaa näistä jokainen esilämmitystä ja sähköautot akun latausta. Mutta kuinka energiatehokasta se on yhä nousevilla energiahinnoilla? Pohjoisessa jos jossain nämä tiedetään.

Autoilija: tarkistuta autosi piilevien raekuurovaurioiden varalta13.9.2022 10:33:28 EEST | Tiedote

Reilu pari viikkoa sitten eteläisen Suomen yllä pyyhki massiivinen raekuuro, joka jätti jälkeensä monenlaista tuhoa. Erityisen paljon se kylvi tuhoa eteläsuomalaisten autoilijoiden autoihin. Suomalainen vauriokorjaamoketju InCarista varoitetaan, että jopa melkein puolet varsinaisista vaurioista voi olla vielä huomaamatta. Nyt onkin aika tarkastaa auto, jos on lainkaan epäilystä, että auto on voinut joutua kontaktiin raekuuron kanssa.

Suomalainen InCar laajenee Keminmaalle ja Keravalle1.9.2022 11:41:36 EEST | Tiedote

Suomen vaivattomin vauriokorjaamoketju InCar laajenee jälleen. Uusina paikkakuntina ovat Keminmaa ja Kerava. Muutoksella ulotetaan kotimaiset vauriokorjaamopalvelut entistä laajemmin autoilijoiden käyttöön ja luodaan uusia työpaikkoja. InCar palvelee kaikkien vakuutusyhtiöiden asiakkaita ja kaikkien automerkkien omistajia. Kaikki InCarin toimipisteet ovat myös vakuutusyhtiöiden valtuuttamia vahinkotarkastuspisteitä, ja vahinkotarkastukseen pääsee aina ilman ajanvarausta.

Kesäinen raekuuro voi aiheuttaa isoja vahinkoja21.6.2022 08:15:00 EEST | Tiedote

Sää on suomalaisen autoilijan paras kumppani tai pahin vihollinen aina tilanteesta riippuen. Kesälläkään emme ole jäältä suojassa, sillä se voi sataa päällemme taivaalta rakeiden muodossa. Rae syntyy usein alijäähtyneestä vedestä vaikkapa ukkospilvisessä säärintamassa. Meillä päin maailmaa ukkospilvet voivat olla jopa 12 kilometrin korkuisia. Niissä maanpäällisestä helteestä riippumatta voi vallita lähellä 0 asteinen lämpötila, jossa alijäähtyneet vesipisarat törmäilevät toisiinsa, muodostaen kasvavia jäämuodostelmia, jotka lopulta putoavat sitten maahan. Pienemmät rakeet eivät aiheuta suuria vahinkoja, mutta suurimmat rakeet voivat olla jopa yli 10 senttisiä möhkäleitä, joista syntyy autoon monenlaista lommoa ja vahinkoa.