MessukeskusMessukeskus

Korjausrakentaminen 2020 – ennakoi korjaustarpeet, tee energiatehokasta, mutta älä korjaa yli

Jaa

Korjausrakentamisen täsmätapahtuma, Korjausrakentaminen 2020, järjestetään Messukeskuksessa 28. tammikuuta. Sen ajankohtainen ohjelma tarjoaa monipuolisen katsauksen korjausrakentamisen eri osa-alueisiin sisäilmaongelmien korjaamisesta putkiremontteihin ja energiakorjauksista julkisivujen uusimiseen.

Tapahtuman ohjelma on rakennettu tietoiskuista, hanke- ja tuote-esittelyistä sekä seminaareista, ja se on suunnattu korjausrakentamisen ammattilaisille – rakennuttajille, urakoitsijoille, suunnittelijoille sekä taloyhtiöiden päättäjille ja isännöitsijöille. Sisältö perkaa niin julkisen sektorin kuin yksityisen puolenkin rakennuskannan korjaamista ja remontointia. Mukana on alan toimijoita vahinkosaneeraukseen erikoistuneista yrityksistä kattofirmoihin ja vedenkäytön mittaamiseen suunniteltuja tuotteita ja teräsrakenteita tarjoaviin yrityksiin.

Korjaatko liikaa vai liian vähän?

Asianajaja, varatuomari Keijo Kaivanto valottaa puheenvuorossaan, millaisia ongelmia voi seurata siitä, kun taloyhtiöt korjaavat kiinteistöjä ennenaikaisesti tai tarpeettomasti tai jos korjaukset taas ovat tarpeeseen nähden selvästi alimitoitettuja. Kuka tällöin kantaa vastuun ja mitkä ovat seuraukset? Kuntaliiton tilapalvelupäällikkö Jussi Niemi taas kertoo, millainen on kuntien toimitilarakenne ja siihen liittyvä korjausvelka. Entä kuinka yleisiä ovat sisäilmaongelmat kuntien kiinteistöissä?

Rakennusten ja rakentamisen osuus hiilidioksidipäästöistä on maailmanlaajuisesti huomattava. Erilaisilla energiakorjauksilla näitä päästöjä voidaan merkittävästi vähentää ja laskea samalla kustannuksia. Suomen LVI-liiton koulutuspäällikkö Samuli Könkö kertoo, miten kerros- ja rivitaloyhtiöissä voidaan omilla toimilla vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Mikä on paras putkiremontti ja millainen on hienoin lähiotalon uusittu julkisivu?

Tapahtumassa palkitaan vuoden parras putkiremontti ja julkistetaan lähiökerrostalon parhaiten uudistettu julkisivu. Vuoden parhaan putkiremontin valinnasta vastaavat alan keskeiset järjestöt Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Rakennusteollisuus RT ry sekä Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry. Lähiötalon uudistuvat julkisivut -kilpailu järjestetään vuosittain. Sen tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ratkaisuja 1960–1980-luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjaukseen, parvekkeiden uudistamiseen, toiminnalliseen kehittämiseen ja lisäkerrosten rakentamiseen. Sen järjestävät yhdessä Julkisivuyhdistys ry:n kanssa Aalto-yliopisto sekä Tampereen ja Oulun yliopistot.

Korjausrakentaminen 2020 Messukeskuksessa Helsingissä tiistaina, 28.1.2020 klo 9–16. Tapahtumaan pääsee rekisteröitymällä verkkosivulta www.korjausjarakentaminen.fi, lehdistökeskus ei ole tapahtumassa auki.

Lisätiedot: tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com.

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Metsäkonealan suurtapahtuman Proforestin kasvu jatkuu, nyt uudella järjestämispaikkakunnalla Kalajoella19.2.2020 09:00:00 EETTiedote

Metsäkonealan suurtapahtuma Proforest järjestetään jatkossa Kalajoella. Uusi järjestämispaikkakunta tarjoaa tapahtumaan osallistuville yrityksille ja tuhansille messuvieraille erinomaiset majoitus- ja oheispalvelut. Proforest järjestetään seuraavan kerran toukokuussa 2021. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Messut Osuuskuntaan kuuluva Expomark Oy.

GoExpo Horsen ohjelmassa painottuvat hevosten hyvinvointi ja ratsastajan taidot18.2.2020 10:59:42 EETTiedote

GoExpo Horse on hevosharrastajan ykköstapahtuma, josta voi ammentaa oppia niin hevosen hoitoon, käyttäytymisen tulkintaan kuin tasapainoiseen ratsastukseenkin. Tapahtumassa pääsee ihailemaan myös kovatasoista esteratsastuskisaa ja huipputason kouluratsastusta. GoExpo Horse järjestetään 28.2. – 1.3. Messukeskuksessa Helsingissä osana urheilun ja ulkoilun GoExpo-tapahtumakokonaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme