Korjausrakentamisen projekteja sujuvoitetaan täsmätoimituksilla ja hyvällä logistiikalla

Jaa
Korjausrakentamisen prosessi on uudisrakentamista työintensiivisempää, ja siinä tyypillisesti tarvitaan pienempiä määriä erilaisia rakennustarvikkeita, jolloin logististen palveluiden merkitys kasvaa. Lisäksi korjausrakennuskohteet saattavat olla käytössä myös korjauksen aikana, mikä asettaa erityisiä vaatimuksia projektin aikatauluttamiselle ja siinä pystymiselle.

- Logistiikkapalveluiden tarkoituksena on parantaa työmaiden tehokkuutta, helpottaa materiaalivirtojen suunnittelua ja saada aikaan ajallista ja rahallista säästöä. Kun rakentaja suunnittelee ja laskee projektinsa tarkasti ennen tilausta, työmaa etenee rivakasti. Tällöin ei synny myöskään hukkaa, mikä on vastuullista ja kestävää rakentamista, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kertoo.

- Me Starkissa pystymme yhdistämään toimituksen lukuisat eri tuotteet ja keräämään ne ennakkoon noudettaviksi tai toimittaa haluttuun aikaan työmaalle, esimerkiksi aikaisin aamulla. Täsmällisesti projektin aikataulun ja vaiheistuksen mukaan yhdellä kertaa toimitetut materiaalit ja tarvikkeet tehostavat rakentajan ajankäyttöä. Täsmätoimitus tarkoittaa esimerkiksi toimittamista suoraan nosturin alle sovittuna ajankohtana tai lähelle asennuspistettä. Starkilta saa myös pikatoimituksia niin sanotun ykkösvyöhykkeen alueilla – ne lupaamme perille neljän tunnin sisällä. Vyöhyke lasketaan kyseisen alueen myymälästä ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla se tarkoittaa toimituksia Kehä III:n sisäpuolella, Stark Suomen logistiikkajohtaja Kari Wahlman sanoo.

Korjausrakentamisella voidaan vaikuttaa kiinteistön arvoon ja tilankäyttöön

Korjausrakentaminen on hyvin suunniteltuna ja toteutettuna kustannustehokas tapa huolehtia kiinteistön arvosta sekä joustavammasta tilankäytöstä kohteessa, joka ei kaikilta osin enää ole nykypäivän tarpeiden tai odotusten mukainen. Saneeraustyömaan tuottavuuden optimoinnissa avainasemassa on usein logististen ketjujen toimivuus.

Asiakkailla on useita erilaisia tapoja tarvitsemiensa rakennusmateriaalien hankkimiseen. Myymälässä sekä noutopihalla asioinnin ja vastuumyyjän kontaktoinnin ohella käytössä on myös verkkokauppa sekä ympäri vuorokauden auki oleva myyntipalvelu. Asiakkaat voivat noutaa valmiiksi keräämämme tuotteet näppärästi myymälästä tai tilata niille toimituksen. Iltaseitsemään mennessä tilatut tuotteet toimitetaan asiakkaalle tarvittaessa täsmätoimituksena vaikka seuraavaksi aamuksi. Jos jotain unohtuu, pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa voi asioida aina – vaikka keskellä yötä Starkin 24/7-toimipisteissä.

- Olemme yhdistäneet ensimmäisenä Suomessa myös laajan, palvelevan konevuokraustoiminnan rakennustarvikekauppaan. Vuokraamalla rakentaja voi helpottaa ja nopeuttaa omaa työtään ja hallita kustannuspaineita sekä edistää hankkeensa vastuullisuutta, Wahlman sanoo.

Lisätietoja:

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800
Kari Wahlman, logistiikkajohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 050 560 5180

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Tour de STARK-liikuntahaaste sai henkilöstön liikkumaan ja kannustamaan toisiaan17.3.2023 09:01:16 EET | Tiedote

Suomen Olympiakomitean pääyhteistyökumppani STARK toteutti 30.1.–26.2.2023 liikuntahaasteen, jonka tavoitteeksi oli asetettu 20 000 liikuttua kilometriä. Se saavutettiin alle kahdessa viikossa. Arvokkainta olivat kuitenkin työkavereiden kannustusviestit, jotka lisäsivät yhteishenkeä yli tiimirajojen. Tiimikisan aktiivisin joukkue STARK Helsinki HUB otti kilometrikisan voiton vastaan riemumielin. 1000 euron palkintostipendi päätettiin lahjoittaa Hope ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen, sillä ajatuksena kisassa oli myös pistää hyvä kiertämään.

Suurempi kotitalousvähennys lisäisi suomalaisten remontointihalukkuutta15.12.2022 08:40:00 EET | Tiedote

Kotitalousvähennyksen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää jopa tuhansia euroja – nykyisen vähennyksen hyödyt painottuvat pariskuntiin ja kimpassa remontoiviin. Kaksi viidestä suomalaisesta tekisi tai teettäisi useammin tai kattavammin remontteja, jos kotitalousvähennys olisi nykyistä suurempi. Tämä selviää Starkin teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme