Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

KORJAUS/Valtiosihteeri Sumuvuori Isisin vastaisen koalition ministerikokoukseen Marrakeshiin

Jaa

//Korjattu kokouksen isännöivä taho.// Ulkoministeri Pekka Haaviston valtiosihteeri Johanna Sumuvuori osallistuu 11. toukokuuta kansainvälisen Isisin vastaisen koalition ministerikokoukseen Marrakeshissa, Marokossa.

Isisin vastaisen koalition kokouksen isännöivät Yhdysvallat ja Marokko. Kokouksessa käsitellään koalition Isisin vastaista toimintaa Afrikassa, sekä Irakissa, Syyriassa ja Afganistanissa.

”Suomi on sitoutunut kansainvälisen Isisin vastaisen koalition työhön. Isisin vastaisessa toiminnassa on edistytty Irakissa ja Syyriassa. Tätä työtä on tärkeä edelleen jatkaa. Nyt olennaista on huomioida myös tilanne Afrikassa ja Afganistanissa”, valtiosihteeri Sumuvuori toteaa.

Suomi liittyi kansainväliseen Isisin vastaiseen koalitioon vuonna 2014. Suomi tukee Irakin vakautta ja turvallisuussektorin uudistamista osallistumalla koalition OIR-operaatioon (Operation Inherent Resolve), sekä tukee myös Syyrian vakautustoimia.

Lisätietoja: 

Lauri Hirvonen, yksikön päällikön sijainen, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. +358 295 350 063
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme